'Halo Dayı' Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

'Halo Dayı' Hayatını Kaybetti

\'Halo Dayı\' Hayatını Kaybetti

Kurtlar Vadisi'nde 'Halo Dayı'yı canlandıran usta oyuncu Sönmez Atasoy hayatını kaybetti.

15.12.2011 07:19  Güncelleme: 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü oyuncu Sönmez Atasoy geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede bir haftadır sürdürdüğü yaşam savaşını kaybetti.

Geçtiğimiz Perşembe günü Isparta'da çekimleri süren 'Sakarya Fırat' adlı dizinin setinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle Şevket Demirel Kalp Merkezi'nde tedaviye alınan oyuncu Sönmez Atasoy bir haftadır yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Bir süre durumunda değişiklik gözlenemeyen Atasoy'un böbreklerinin olumsuz sinyaller vermesi üzerine önceki gün diyalize bağlanması kararlaştırılmıştı. Ünlü oyuncu bu gece saat 24.00 sıralarında fenalaştı. Yoğun bakım ünitesinde kalbi duran Sönmez Atasoy doktorların yaptıkları tüm müdahalelere rağmen yaşam savaşını kaybetti. Ünlü sanatçının ölüm haberini alan yakınları hastaneye akın etti.

 Hastane yönetiminin Sönmez Atasoy'un ölümüyle ilgili gün içerisinde açıklama yapması bekleniyor.

KIZINDAN ANLAMLI MESAJ

Usta oyuncunun kızı Fadik Atasoy, babası Sönmez Atasoy'un ölümü ile ilgili bir veda ve teşekkür notu yayınladı:

*Sevgili babacığımın vedası 'Kendi Gök Kubbemizde' ; '...Seslendi pek vakitsiz... İçim yandı ansızın...'*

*Bekleyişimizin ardından Tiyatro Sanatçısı, Yazar, Yönetmen ve Babam Sönmez ATASOY ebedi huzurla buluşmuştur.

Bir gün yine kavuşmak üzere veda ederken, bizi yalnız bırakmayan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY'a, Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Sayın Abdurrahman ÇELİK'e, Hocamız Osman SINAV'a ve tüm Sakarya Fırat Ekibindeki kardeşlerimize, TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim ŞAHİN'e, Devlet Tiyatroları ve Genel Müdürü Sayın Lemi BİLGİN'e, Şevket Demirel Kalp Damar Merkezi'ne, Prof.Dr. Süleyman KUTLUHAN'ın şahsında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine ve her an, her dakika yüreği bizimle çarpan tüm sevdiklerimize ve sevenlerimize teşekkürlerimi arz ederim.*

*Babacığım olduğun yer ışık, şiir ve renkle dolsun;*

*'...Ey sevgi anladım bu uzakta seda ile,*

*Ömrün yegâne lezzetidir hatıran bile.'*

Fadik Sevin Atasoy

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Oyuncu Sönmez Atasoy'un, beyin fonksiyonları yanıt vermediği için 12 Aralık'ta Şevket Demirel Kalp Merkezi'nden Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi'ne getirildiğini söyleyen Başhekim Prof.Dr. Tuğrul Sezer, şöyle dedi:

"Beyin fonksiyonlarını iyileştirmek için yoğun çaba harcadık. Ancak, beyin oksijensiz kalmaya bağlı olarak düzelme sağlamadı, hasarları düzeltemedik. Tedavisi sürerken saat 00.15'te kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti. Tüm halkımızın, sanat camiasının başı sağolsun."

Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesi morgunda bulunan Sönmez Atasoy'un cenazesinin, Ankara'da toprağa verileceği belirtildi. Isparta'da bulunan kızı Fadik Sevin Atasoy, babasının ölümü üzerine cenaze işlemleri için Ankara'ya gitti. Atasoy'un cenazesinin ne zaman Ankara'ya götürüleceğine ailesi karar verecek

VADİNİN DAYILARI BİR BİR ARAMIZDAN AYRILIYOR

Önce 'Seyfo Dayı' Nihat Nikerel vakitsizce aramızdan ayrılmıştı. Sevenleriyle birlikte hem dizi ekibi, hem de Kurtlar Vadisi fanatikleri Nikerel'in ardından gözyaşı dökmüşlerdi.

Geçen ay da dizide 'Laz Ziya' rolünü üstlenen İstemi Betil yaşamını yitirdi.

Ne yazık ki dayılar arasındaki yaprak dökümünün sonu gelecek gibi görünmüyor.

Bu kez de Vadi'nin 'Halo Dayı'sı Sönmez Atasoy'un beyin ölümü haberiyle sarsıldık.

Yüksel Altuğ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Halo Dayı' Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement