Halkın Seçtiğini Meclis Kabul Etmedi - Son Dakika
Yerel

Halkın Seçtiğini Meclis Kabul Etmedi

Halkın Seçtiğini Meclis Kabul Etmedi

Manisa’nın büyükşehir olmasının ardından merkezde kurulan iki belediyeden biri olan Yunusemre Belediyesi, resmi logosunu meclis toplantısında oylayarak belirledi.

02.07.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın büyükşehir olmasının ardından merkezde kurulan iki belediyeden biri olan Yunusemre Belediyesi, resmi logosunu meclis toplantısında oylayarak belirledi. Halkın oylarıyla birinci seçilen logo yerine Yunusemre Belediye Meclisi ikinci seçilen logoyu belediyenin resmi logosu olarak oybirliği ile seçti.

OSB Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen meclis toplantısında daha önceden başlatılan yarışmanın ardından 12'ye düşürülen eserler içerisinden internet, anket ve sandık oylaması sonucu en çok oyu alan 4 eser belediye meclis üyelerine sunuldu. Grup başkan vekilleri logo hakkındaki görüş ve önerilerini meclis üyelerine aktardı. Logonun belirlenmesi için meclise gelen gündem maddesi oylamaya sunuldu. İnternet, anket ve sandık oylaması sonucu en fazla ikinci oyu alan eser Yunusemre Belediyesi'nin logosu olarak oy birliği ile kabul edildi. Halk oylaması sonucu en fazla oyu alan logo ise Celal Bayar Üniversitesi'nin logosuna benzediği gerekçesiyle meclis üyeleri tarafından uygun görülmedi.

Meclis toplantısında oy birliği ile kabul edilen logo lacivert ve turkuaz renklerden oluşuyor. Eser içerisinde Ağlayan Kaya ve Cami resmi bulunuyor.

Logonun belirlenmesinin ardından açıklama yapan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Arkadaşlarımız logonun belirlenmesi için çok uzun bir çalışma programı hazırladı. Bu çalışmaya halkımızın da katılımı sağlandı. İnternet, anket ve sandık oylaması yapıldı. Bunun sonucunda en çok oyu alan 4 eseri meclis toplantısına getirdiler. Son karar meclisimizin demiştik. Meclisimizde demokratik bir şekilde logomuzu oyladık. Bende meclisimizin kararına saygı duydum. Çünkü meclisimizin kararı baş tacımızdır. Tabi ana temayı bozmayacak şekilde renkleri ve çizgileri ile değişebilir. Yunusemre Belediyesi'nin bir rengi olmasını istiyoruz. Bu çalışmayı da bir yandan gerçekleştiriyoruz. Birinciye 5 Bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye ise 2 bin TL ödül verilecek. Dördüncüye ise mansiyon ödülü olarak da bin TL verilecek" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halkın Seçtiğini Meclis Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement