Halk Sağlığı Haftası - Son Dakika
Yerel

Halk Sağlığı Haftası

Halk Sağlığı Haftası

Diyarbakır Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Aslan, Halk Sağlığı Haftası'nın bu yılki temasının "Sağlıklı Beslenelim, Hareket Edelim, Huzurlu Yaşayalım" olarak belirlendiğini bildirdi.

09.09.2014 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, 2001 yılından beri Sağlık Bakanlığı önderliğinde kutlanılan Halk Sağlığı Haftası'nın bu yılki temasının "Sağlıklı Beslenelim, Hareket Edelim, Huzurlu Yaşayalım" olarak belirlendiğini belirtti.

Aslan, yaptığı açıklamada, yeterli ve dengeli beslenme için sebze ve meyve grubundan oluşan dört temel besinin yeterli miktarda tüketilmesi gerektiğini aktardı.

Öğün atlamadan ve kahvaltı yapmadan güne başlanılmaması, şeker ve tuz tüketiminin azaltılması gerektiğini kaydeden Aslan, tam tahıl ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.

Fiziksel hareketsizliğin, dünya genelindeki ölümlerin yüzde 6'sından sorumlu olduğunu ifade eden Aslan, şöyle devam etti:

"Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 21-25'i, diyabetin yüzde 27'si ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30'unun ana nedeni olarak fiziksel hareketsizlik gösterilmektedir. Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırmasına göre 6-11 yaş grubu çocuklarımızın yüzde 58.4'ü düzenli olarak egzersiz yapmamaktadır. Bu yaş grubunda TV, bilgisayar, internet, ev ödevi, ders çalışma için hareketsiz geçirilen ortalama süre 6 saattir. 6-18 yaş grubu çocukların yüzde 8.2'si obez, yüzde 14.3'ünün hafif şişman olduğu tespit edilmiştir."

Aslan, sağlıklı bir yaşam için yetişkin bireylerde her gün en az 30 dakika, 5-17 yaş grubunda ise her gün en az 60 dakika fiziksel aktivite yapması gerektiğini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Halk Sağlığı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement