Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili "Milletimiz, Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen bölücülere, bu ülkeyi parçalamak isteyenlere Osmanlı şamarı vurarak çok güzel şekilde gösterecek.

28.03.2017 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili "Milletimiz, Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen bölücülere, bu ülkeyi parçalamak isteyenlere Osmanlı şamarı vurarak çok güzel şekilde gösterecek. Buna kalpten inanıyorum." açıklamasında bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Kumluca ilçesinde 13 mahallenin içme suyu sorununu çözecek 50 milyon lira yatırım bedelli Karaağaç İçme Suyu Projesi'nin temelini attı, Yenicepınar İçme ve Sulama Suyu Projesi'nin de açılışını gerçekleştirdi.

Muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya gelen Türel, referandumla ilgili bilgi verdi.

Türel, daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir Antalya için çalıştıklarını kaydetti.

Hizmetleri, Büyükşehir Belediye Yasası sayesinde yapabildiklerinin altını çizen Türel, "Eğer bu reformu, bu yönetim sistemimizdeki değişikliği gerçekleştiremeseydik, halen bu sorunlar çözülmemiş olacaktı." ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Yasası değişikliğinde de bazılarının "Hayır" dediğini ve "Siz Türkiye'yi 30 eyalete bölüyorsunuz, bölücülük yasası." diyerek karşı çıktıklarını anımsatan Türel, şunları kaydetti:

"Ne oldu bölündük mü, parçalandık mı? O gün bölüneceğiz, parçalanacağız diyenler gelsinler şimdi Kumluca'da bu meydanı görsünler nasıl kenetlendik. O gün bölüneceğiz, parçalanacağız diyenler 15 Temmuz destanını iyi hatırlasınlar. Bu millet, tankların önüne yatarak, kurşunlara göğsünü siper ederek, birliğini bütünlüğünü gösterdi. Bu bölücülük yasası diyenler, Türkiye'yi eyalete bölüyorsunuz diyenler şimdi bu hizmetleri gördükçe neredeler? Bunlar konuşur konuşurlar, sonra memleket hizmet gördüğünde ortadan toz olurlar. Adetleri böyle."

"Millet Osmanlı şamarı vuracak"

Türel, Türkiye'nin daha hızlı kalkınması, ayağındaki zincirleri çözerek yoluna daha güçlü ilerlemesi için bir yönetim sistemi değişikliğinin gündemde olduğunu ifade etti.

Ülkenin gelişmesini istemeyenlerin yine "Türkiye'yi bölüyorsunuz, Türkiye'ye eyalet sistemi getiriyorsunuz" diyerek sistem değişikliğine karşı çıktıklarını aktaran Türel, şöyle devam etti:

"Bu 18 maddenin içinde bunların hiçbiri yok ama yalanın da sınırı yok. Türkiye'yi bölüp parçalamak isteyenler belli. Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler belli. Elinde silahıyla, molotofuyla, canlı bombasıyla ülkemizin bölünmesini, parçalanmasını isteyen terör örgütü bugün 'hayır' mesajları veriyor, 'hayır' çalışmaları yapıyor. Ülkemizin gelişmesini, güçlenmesini istemeyen, Türkiye'yi geçmişte olduğu gibi uzaktan kumanda ile idare etmek isteyen Avrupa 'hayır' propagandası yapıyor. Ama artık yeni Türkiye'de millet direksiyona hakim. Millet, 15 Temmuz'da tankların altına yatarak, bu ülkeyi tekrar arkadan idare edebilir miyiz hevesinde olanlara çok güzel bir mesaj verdi. Milletimiz, Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen bölücülere, bu ülkeyi parçalamak isteyenlere Osmanlı şamarı vurarak çok güzel şekilde gösterecek. Ben buna kalpten inanıyorum."

Referandumu teknik ve hukuki olarak anlatamayanların yalanların arkasına sığınarak her zaman olduğu gibi milletin kafasını karıştırmaya çalıştığını savunan Türel, ülkeyi, Atatürk'ün çizdiği muasır medeniyet çizgisine AK Parti iktidarının taşıdığını vurguladı.

"Tek adamlık yok"

"Tek adamlık", "Diktatörlük geliyor" söylemlerine de tepki gösteren Türel, "Allah aşkına bu sistemin içinde tek adamlıkla ilgili bir harf, bir cümle varsa biri bana göstersin. Bu sistemin içinde uzlaşma var ama koalisyon yok. Koalisyon dönemleri artık tarihte kaldı. Cumhurbaşkanı artık yüzde 50 artı 1 ile seçilecek, ekibiyle gelecek ülkeyi idare edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'nın ve terör örgütü PKK'nın da "hayır" dediğine dikkat çeken Türel, şunları kaydetti:

"Milletin sizin aklınıza ihtiyacı yok. Senelerdir bu ülkeyi arkadan yönetmek istemişsiniz, çekin elinizi bizim üstümüzden. Öbür tarafta Kandil 'hayır' diye yırtınıyor. Türkiye çok güçlü olsun, bölünmesin, parçalanmasın diye mi uğraşıyor dağdaki terörist 40 senedir. Avrupa'da Cumhurbaşkanımızın fotoğrafının yanına şakağına dayanmış bir silahla İsviçre'de propaganda yapıyorlar. Ama bizim bir bakanımız oraya gidip konuşma yapmak istediğinde oraya sokulmuyor. Batsın sizin demokrasiniz. Devletin bakanını 'evet' propagandası yapacak diye ülkene sokmamaya çalış. Dışişleri Bakanımıza uçuş izni verme. Kimin ne tarafta olduğu belli. Kimin ne için 'evet', kimin ne için 'hayır' diyeceği belli. 'Evet' diyene de 'hayır' diyene de saygımız sonsuz. Ama 'hayır' diyecek vatandaşlarımıza şunu hatırlatıyorum; bunun vicdan muhasebesini lütfen yapın. 'Hayır' dediğinizde siz kimlerle aynı safta duruyorsunuz, bunun bir vicdan muhasebesini yapın."

Millete güvendiklerini dile getiren Türel, 2023'te güçlü bir Türkiye için, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet için kararlarının "Evet" olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement