Halk Eğitim Merkezi Osmanlıca Sertifikalarını Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Halk Eğitim Merkezi Osmanlıca Sertifikalarını Dağıttı

Halk Eğitim Merkezi Osmanlıca Sertifikalarını Dağıttı

Kırşehir-Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından açılan Osmanlıca’da Kolay Metinler Kursunu tamamlayan 12 kişiye sertifikaları verildi.

24.04.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir-Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından açılan Osmanlıca'da Kolay Metinler Kursunu tamamlayan 12 kişiye sertifikaları verildi.

Öğretmen Evinde düzenlenen Sertifika Dağıtım Programına Vali Necati Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Sertifika Dağıtım Programında konuşan Vali Necati Şentürk, Osmanlıca'nın bir Türk dili, hatta bir imparatorluk dili olduğunu belirterek, on binlerce belgenin arşivlerde okunmayı beklediğini söyledi.

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ve 64 saat süren kurs sonucunda sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri kutlayan Vali Şentürk, "Tarihimiz açısından son derece önemli belgeler arşivlerde okunmayı bekliyor. Osmanlıca bilenlerin sayısı çok az olduğu için bu belgeleri okuyamıyor ve tarihi gerçekleri de öğrenemiyoruz. Osmanlıca bilenlerin sayısının çoğalmasında büyük fayda var. Bu açıdan Osmanlıca Kursunu tamamlayan arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Program, Osmanlıca'da Kolay Metinler Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Eğitim Merkezi Osmanlıca Sertifikalarını Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement