Hakkari'deki Sessizlik Yerini Olaylara Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'deki Sessizlik Yerini Olaylara Bıraktı

1 Kasım Kobani Günü yürüyüşü nedeniyle kepenklerin kapalı olduğu Hakkari'de olaylar çıktı.

01.11.2014 14:14  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Kasım Kobani Günü yürüyüşü için binlerce kişi Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde toplandı. HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ve beraberinde bulunan binlerce kişi ellerindeki değişik pankartlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, "Kobani yalnız değildir" şeklinde sloganlar atıldı.

Yüzleri kapalı bir grup belediye binası karşısında bulunan bir banka şubesi ATM'sine molotofkokteylleri ile saldırdı. Bunun üzerine polisle eylemciler arasında gerginlik çıktı.

BDP'Lİ VEKİLDEN SERT SÖZLER

Belediye binası önünde halka seslenen HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Kobani'de Kürt halkının kahraman evlatları dün gece ve bu sabah direnişin zaferle taçlanacağı müjdesini vermişlerdir. IŞİD çeteleri cehenneme gitmek için çok heveslenmişler. Kürt halkına dil uzatanlar, Kürt halkının namusuna el uzatanlar, Kürt halkının evlatlarını kesenler cehennemde layık oldukları yere gideceklerdir" şeklinde konuştu.

BANKA ŞUBESİNE MOLOTOFLU SALDIRI

Çocukları Kobani'de hayatını kaybeden ailelerin konuşmaları, şiir ve Kobani ile ilgili konuşmaların yapılması esnasında, yüzleri kapalı bir grup belediye binası karşısında bulunan bir banka şubesi ATM'sine molotofkokteylleri ile saldırdı. Bunun üzerine kalabalık alandan dağılmaya başladı. Bazı partililer ise banka şubesine saldıranlara tepki gösterdi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ, GERGİNLİK SÜRÜYOR

Ara sokaklara kaçan grubun olay yerine gelen zırhlı araçları taşlaması üzerine polis gaz bombası ile müdahalede bulundu. Hakkari'deki gerginlik devam ediyor.

Hakkari\'deki Sessizlik Yerini Olaylara Bıraktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkari'deki Sessizlik Yerini Olaylara Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Cengiz: Savas ciksinda katliam yapacam ismim kitablara yazilacak hepinizi ortadan ayiracam 52 2 Yanıtla
  • ADANALI: DEVLET İŞ İMKANI SAGLAR İŞ MAKİNASI YAKARSINIZ. OKUL YURT YAPILIR MOLOTOF ATARSINIZ. ELEKTİRİK SU BEDAVA KULLANIRSINIZ PARASINI BİZ ÖDERİZ. YAŞADIGI İLLERDE GEZMEYE GİT HABERSİZCE ÖLDÜRÜRLER, KENDİLERİ BİZİM İLLERDE ÖZGÜRCE GEZER ÖZGÜRLÜK YOK DERLER. EROİN ESRAR KAÇAK MAZOT SATAR MASUMUZ DERLER. NE VERİRSEN VER ON KATINI İSTERLER. SÜREKLİ MADURU OYNARLAR, İŞTE SİZ BUSUNUZ. 43 6 Yanıtla
  • Kars'lı Mustafa: işçileri, emekçileri ve hatta çocukları sokaklara dökenler sadece ve sadece partili ve pırtılardır, onlarda dış ülkelerin isteği ile hareket ediyorlar maalesef mecliste kıyak emeklilik ve üzerine en büyük maaşı alıyorlar, milletvekiliyim diyen kadın Türk askerine taş atıyorsa, neden dünyaya anlatmıyorlar dünyanın hangi ülkesinde kendi askerine taş atan milletvekili vardır eğer varsa neden örnek göstermiyorlar kim neyi koruyor ve neden koruyor o kadına ne yasal işlem yapılmıştır savcılar nerede, meclis başkanı nerede, Askerine nefret edenlerin gayeleri nedir sokaklara bakmayacaksın meclise bakacaksın belediyelere bakacaksın ve parti yönetimlerine bakacaksın diyorum. 39 2 Yanıtla
  • ^^^^ZÜBEYİR AKGÜL ^^^^: HERBİJİ HAKKARİM 9 31 Yanıtla
  • farec: ATOM BOMBASI ŞART TAM ORTAYA 33 5 Yanıtla
  • selim: bu kopeklerın dortanesını kafasına sıkıcan bak bakalım bı daha sokaga cıkabılıyomular 29 4 Yanıtla
  • dadaşc.c.c.: vatanına ihanet eden namussuzdur arkadan kalleşce kurşun sıkan şerfsizdir siz önce insanlığı öyrenin 25 5 Yanıtla
  • benekli: Allah akıl fikir versin . başka da bir şey demiyorum 24 2 Yanıtla
  • VATANDAŞ: PKK YA HER İSTEDİGİNİ VERİRSEN PKK İLE PAZARLIK YAPARSAN OLACAGI BUYDU 18 7 Yanıtla
  • fox: sizin yatacak yeriniz yok bunu böyle bilin betona gömecez sizi bina duvarı olarak kalacaksınız 18 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement