Sliwa ,Dedelerinin Köyünü Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Sliwa ,Dedelerinin Köyünü Ziyaret Etti

Sliwa ,Dedelerinin Köyünü Ziyaret Etti

Doğu Asuri Kilisesi Irak, Ürdün ve Rusya Metropoliti Mor Gewargis Sliwa beraberindeki heyet ile birlikte Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Çığılı Köyü'e geldi.

21.10.2014 19:15  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Asuri Kilisesi Irak, Ürdün ve Rusya Metropoliti Mor Gewargis Sliwa beraberindeki Süryani asıllı HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Nasrullah Çiftçi ile birlikte Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıkta bulunan Çığılı Köyü'e geldi. Köyün ileri gelenleri tarafından karşılanan Sliwa ve beraberindekiler, köyde yaşayan Fuat Ediş tarafından verilen yemeğe katıldılar. Sliwa, ilk olarak 100 yıl önce yaptırılan Karasu Çeşmesi'ni ziyaret etti.

Daha sonra köyde bulunan ve harabeye dönen kilisesiyi ziyaret eden Sliwa, burada dua etti. Dedelerinin bu köyde yaşadığını belirten Sliwa, "Dedelerimden aldığım bilgiye göre bu köyde yaşıyorduk. Dedelerimiz köyümüzün o dönemde 700 haneli olduğunu söylüyordu. Ben burda yaşayamadım. Buraya meraktan dolayı geldim. Şu an çok duyguluyum. Köyümü gördüm. Bundan sonrada gelip ziyaret edeceğim" diye konuştu. Köylülerde Sliwa'nın ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını söyledi.

Sliwa ve beraberindeki HDP Mardin Milletvekili Erol Dara ile birlikte Çukurca Kaymakamı Ünal Koç ve Belediye Başkanı Servet Tunç'u makamında ziyaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sliwa ,Dedelerinin Köyünü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.


Advertisement