Hakan Fidan'ın Bakan Olmasını Akdoğan İstemedi - Son Dakika
Politika

Hakan Fidan'ın Bakan Olmasını Akdoğan İstemedi

Hakan Fidan\'ın Bakan Olmasını Akdoğan İstemedi

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın bakanlığını, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olması beklenen Yalçın Akdoğan'ın istemediği öne sürüldü.

28.08.2014 13:47  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent kulislerinde, Ahmet Davutoğlu'ndan boşalan Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili sorun çıktığı konuşuluyor. Fidan'ın bakanlığını, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olması beklenen Yalçın Akdoğan'ın istemediği öne sürüldü.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU DIŞİŞLERİ BAKANI OLABİLİR

İddiaya göre, polit büro olarak nitelendirilen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erdoğan'ın baş danışmanı Yalçın Akdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan oluşan ekipte çatlama meydana geldi. Zira Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı olarak Hakan Fidan'ın adının geçmesine sıcak bakmadı. Bunun yerine, AB'den sorumlu bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'na atanmasının daha doğru olacağı tezini savundu.

NET BİR KARAR YOK

Bu durum Ankara'da kısa sürede yayıldı. Vekiller arasında, "Hakan'ın bakanlığını Yalçın engellemiş" şeklinde dedikodu çıkmasına yol açtı. Konuyla ilgili ise henüz net bir kararın verilmediği belirtildi.

KABİNE DIŞI KALABİLECEK İSİMLER

Yeni Bakanlar Kurulu'nda bazı isimlerin kabine dışı kalması bazı isimlerin ise yer değiştirmesi bekleniyor. Kabine dışı kalabilecekler arasında Bülent Arınç, Beşir Atalay, Taner Yıldız, Hayati Yazıcı, Faruk Çelik ve Mehdi Eker'in isimleri sayılıyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Hakan Fidan'ın Bakan Olmasını Akdoğan İstemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ibrahim Kurt: Yoksa Yalçın Akdoğan da Hakan Fidan'dan şüpheleniyormu? Tevhid Selam örgütü, İran bağlantıları. . . Ne de olsa Hakan Fidan'ın ilişkilerinde karanlık noktalar bir hayli fazla. 7 6 Yanıtla
  • kenan cenk: bence de hakan fidan iç işleri bakanı olabılır. Efkan ala da basbakan yardımcısı. 4 5 Yanıtla
  • cengiz bayraktar: dış göçlerin temenisinden başka bişey değil bence hakan fidanın bakan olması 4 3 Yanıtla
  • kayan: seçime 10 ay gibi bir süre görevde olanlarların tercübesinden sn. başbakan faydalanmalı zaten 3 dçnem şartı bulunmakta sudan geçerken at değiştirilmemeli 0 1 Yanıtla

Advertisement