Hak-İş Başkanı Arslan: Türkiye'yi Çökertmek İsteyen Gafiller Var - Son Dakika
Güncel

Hak-İş Başkanı Arslan: Türkiye'yi Çökertmek İsteyen Gafiller Var

Hak-iş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendika olarak 1 Mayıs kutlamasını Kayseri'de yapacaklarını açıkladı.

20.03.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-iş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendika olarak 1 Mayıs kutlamasını Kayseri'de yapacaklarını açıkladı. Arslan, hükümete destek verip, " Türkiye'yi rotadan çıkarmak isteyenlere karşı uyanık olalım. Türkiye'yi zora sokmak, çökertmek adına içerde ve dışarıda gafiller var.

Sandığa girip, sandığa sahip olalım" dedi

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Kayseri Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan ve KASKİ'de çalışan bin 200 işçiye yüzde 13'lük artış getiren 3 yıllık toplu sözleşme; mehterli, davullu zurnalı ve halaylı etkinlikle imzalandı. Toplu sözleşme öncesi belediye işçileri, büyükşehir belediye hizmet binası önünde davul zurna eşliğinde Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi de aralarına alarak, birlikte halay çekti.

HAK İŞ 1 MAYIS'I KAYSERİ'DE KUTLAYACAK

Sözleşme törenine katılan Hak-İş Konfederasyonu ve Genel İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyon yönetim kurulunun 1 Mayıs kutlamasını bu yıl Kayseri'de gerçekleştirme kararı aldığını belirterek, "Geçtiğimiz yıl Karabük'te yaptığımız kutlamayı bu yıl Hak-İş adına Kayseri'de gerçekleştireceğiz. 1 Mayıs; birliğin, beraberliğin, dayanışma günü olmalıdır. Polis, gaz, çatışma, gerginlik olmadan 1 Mayıs'ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız. 1 Mayıs'ı kardeşliğin gününe dönüştüreceğiz. 1 Mayıs'ı çatışma günü olmaktan kurtaracağız. Bizim amacımız işçi dünyasında da olduğu gibi kırılanları, dökülenleri bir araya getirmektir. 1 Mayıs'ı normalleştireceğiz" dedi.

HAK İŞ'TEN HÜKÜMET'E DESTEK

Hükümet'e pusu kurulduğunu, dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş olayların gerçekleştiğini söyleyen Arslan, "Türkiye'yi zora sokmak, çökertmek adına içerde ve dışarıda gafiller var. Türkiye'yi rotadan çıkartmak isteyenlere karşı hepimiz uyanık olalım. Türkiye, seçimler sonrası kendimize geldiğimiz bir dönem olacak. Sandığa gidip, sandığa sahıp çıkmalıyız. Türkiye'de 1950'li yıllardan bu yana çeşitli arızalar var ama en iyi yaptığımız iş seçimdir. Bir kısım çevreler pusuda bekliyor. Kimseye fırsat vermemeliyiz. Ancak, kim devletin malına el uzatmışsa o elin de kırılması lazım. Bunun üzerinden operasyon yapılmak istenmektedir. Kes yapıştır, montajla, yargısız infaz yapılıyor" diye konuştu.

Mahmut Arslan, Türkiye genelinde taşeron işçilerin Genel-İş Sendikası'na üye olmalarının ilk kez Kayseri'de gerçekleştiğini, bu sayının 29 bine alaştığını belirterek, taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusunun Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını Nisan'da ise görüşmeye başlayacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hak-İş Başkanı Arslan: Türkiye'yi Çökertmek İsteyen Gafiller Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement