Hac Dönüşü Fenalaşan Kadına MERS Teşhisi Konuldu - Son Dakika
Güncel

Hac Dönüşü Fenalaşan Kadına MERS Teşhisi Konuldu

Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Ebola şüphesiyle getirilen hastada MERS virüsüne rastlandı.

20.10.2014 13:11  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da, hac dönüşü yüksek ateş ve öksürük nedeniyle fenalaşan ve hastanede izole edilen kadına MERS virüsü (corona virüsü) ön tanısı konuldu.

ÖKSÜRÜK VE YÜKSEK ATEŞ ŞİKAYETİ

Edinilen bilgiye göre, cumartesi günü Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye dönen 66 yaşındaki H. E, yüksek ateş ve öksürük sebebiyle fenalaştı.

İZOLE EDİLEREK SEVK EDİLDİ

Ambulansla sabah saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen H.E, izole edilerek referans hastane Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından hastanın tetkikler yapıldı.

MERS VİRÜSÜ ÖN TANISI KONULDU

Ebola virüsü taşımadığı kesinleşen hastaya, MERS virüsü ön tanısı konuldu. Bu arada kısa süre hasta ve ziyaretçilere kapatılan acil servis de yeniden hizmet vermeye başladı.

ACİL BOŞALTILDI

Hastanın hastaneye gelmesinin ardından acil servis, hasta ve ziyaretçilere kapatıldı. Boş durumdaki acil serviste görev yapan hastane personeli de korunmak için maske taktı.

HASTANE AÇIKLAMA YAPTI

Hac dönüşü fenalaşan ve ebola şüphesiyle Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 66 yaşındaki H.E'nin durumuyla ilgili olarak Doç. Dr. Kemal Memişoğlu yaptığı açıklamada "Hastanın kesinlikle ebola olmadığı düşünülmektedir. MERS şüphesiyle tetkikler yapılmaktadır" dedi.

Hac Dönüşü Fenalaşan Kadına MERS Teşhisi Konuldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hac Dönüşü Fenalaşan Kadına MERS Teşhisi Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • SUAT TAKKESCİ: ŞEYTANI DA TAŞLAMIŞ AMA , ONU KUTSAL MEKANLARDA KORUYAN GÖZETEN OLMAMIŞ. . 22 49 Yanıtla
  • SARPKAYA: YÜZ BİNLERCE İNSANIN BİR ARAYA GELDİĞİ BU MEKANDA HER TÜRLÜ HASTALIK VE VİRÜS OLUR. . TABİ ORDA ÖLEYİM DE CENNETE GİDEYİM MANTIĞI BU SORUNU ÇÖZEMEZ. . YAZIK VATANDAŞIMIZA. . 28 23 Yanıtla
  • adalet: Bu hastalıklar nasıl oluyorsa çoğalıyor arkadaş kesin ABD işi milleti hacca göndermeme niyetinde bunlar 15 11 Yanıtla
  • RAVZAGÜLÜ: ALLAH acil şifa versin, başkasına bulaşmamasını ALLAH 'tan temenni ederiz. 6 7 Yanıtla

Advertisement