Haaretz: Erdoğan ve Gökçek Halkı Kışkırttı - Son Dakika
Güncel

Haaretz: Erdoğan ve Gökçek Halkı Kışkırttı

Türkiye'de İsrail aleyhinde protestoların artmasını haberleştiren İsrail gazetesi, Melih Gökçek ve Başbakan Erdoğan'ın halkı kışkırttığını yazdı.

21.07.2014 10:51  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze ihtilafının, Türkiye ile İsrail arasında zaten gergin olan ilişkileri daha da gerdiği, iki ülke arasında "yeni bir diplomatik krizi" tetiklediği yorumları yapılıyor.

GAZZE, DİPLOMATİK KRİZ TIRMANDIRDI

Haaretz gazetesi, Gazze olaylarının Türkiye-İsrail bağlarını nasıl etkilediğini irdelediği haber analizinde "Gazze'deki ihtilaf, zaten gergin olan Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri daha da gererek yeni bir diplomatik krizi tetikledi" diye yazıyor.

İSTANBUL'DAKİ GÖSTERİLERE VURGU

"İkili ilişkiler hızla gerilerken İsraillilerin Türkiye'ye seyahat etmeleri yönünde uyarıldı, (Türkiye'de görevli) diplomatların aileleri eve gönderildi" diyen gazete, Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği ve İstanbul'daki Konsolosluğun önünde "şiddetli" gösterilerin meydana geldiğine dikkat çekiyor.

"GÜVENLİK GÜÇLERİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ"

Bunun ardından Haaretz, üst düzey İsrailli yetkililerin bu protestoların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "kışkırtıcı" olduğunu savundukları ifadelerinin ardından geldiğini söylediklerini belirterek, "Aynı yetkililer, İsrail'in Türk güvenlik makamlarından İsrailli tesislerin güvenliğini artırmalarını talep ettiğini ancak Türk güvenlik güçlerinin gösteriler sırasında şiddet patlamasını engellemek için görevlerini yerine getirmediklerini söylediler" savlarına da yer veriyor.

Haaretz: Erdoğan ve Gökçek Halkı Kışkırttı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Haaretz: Erdoğan ve Gökçek Halkı Kışkırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • KAMİL: O konsolosluklar hala açık ya, yazıklar olsun hükümete. . Venezuella ve Şili kadar olamadılar. . Alsınlar çoluk çocuklarını defolup gitsinler 37 2 Yanıtla
  • metin: eyyyyyyy israil sen başbakanım gibisini bulamazsın bu dünyada. kızmak yerine sana tavır alsaydı görürdün gününü. kırılmışsın ayağına yatıyorsun bir de. 29 1 Yanıtla
  • CİNOBİLİ: KEŞKE ONLARIN YAPTIKLARINI DÜN DÜNYA LİDERLERİ YAPSA ! 20 4 Yanıtla
  • bitlisli: VENEZUELA GİBİ OLAMADIK YAZIK BİZİM YÖNETİCİLERE 18 1 Yanıtla
  • mehmeh ali ipek: Vrlık öyle bir hal almış ki açmadıgı yıkamadıgı bişey kalmaşmış misal insanlık vicdan devlet hükümet gibi paran kadar konuşur paran kadar gider yaparsın ÇOK yazık İLAHİ PARA ADALETİ 8 2 Yanıtla
  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı
    17:49 AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı

    AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Artvin'in Ardanuç ilçesinde düzenlenen mitingde Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı. Bir yurttaşın hatırlatması üzerine Çelik, yolun sağlıklı bir şekilde bağlanacağını söyledi.

  • ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
    17:49 ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, eğitim, sertifika programları, öğretim, akademik ve kültürel iş birliği usul ve esaslarını kapsamaktadır. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ile birlikte protokolü imzaladı. Altun, üstün zekalı ve dahi çocukların eğitimine dikkat çekerek, bu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti.

  • Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti
    17:49 Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti

    Muş Valisi Avni Çakır, Üçevler grup köy yolunda çalışma yürüten karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu bölgede, İl Özel İdaresi ekipleri yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Vali Çakır, ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve iş makinesi operatörlerine kolaylıklar diledi. Çakır, Muş'ta 368 köy ve 217 mezra bulunduğunu belirterek, kar yağışının azalmasına rağmen ekiplerin üstün çalışmasıyla vatandaşlara mağduriyet yaşatılmadığını ifade etti.


Advertisement