Güzelbahçe Kültür Merkezi İnşaatı Tam Gaz - Son Dakika
Yerel

Güzelbahçe Kültür Merkezi İnşaatı Tam Gaz

Güzelbahçe Kültür Merkezi İnşaatı Tam Gaz

Güzelbahçe Belediyesi'nin yaptırdığı kültür merkezi inşaatı hızla devam ediyor.

14.03.2014 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güzelbahçe Belediyesi'nin yaptırdığı kültür merkezi inşaatı hızla devam ediyor.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yoğun geçen seçim maratonuna ara vererek 200 gün önce temeli atılan Güzelbahçe Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatta şantiye şefi Elvan Şimşek'ten çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan İnce, "Büyükşehir belediyemizin desteğiyle Güzelbahçe'de bir rüyayı gerçek haline getiriyoruz. İnşaat bittiği zaman Güzelbahçe ilk kez kapalı otoparka kavuşacak. Vapurla İzmir'e gitmek isteyen hemşerilerimiz araçlarını buraya park edecek ve 100 metre uzaklıktaki iskeleden vapura binecek. Yine bu merkezde kapalı pazaryerimiz olacak. Üst katta düğün salonu, akustiği, yalıtımı, ses ve ışık sistemiyle modern bir tiyatro salonu yer alacak. Ayrıca STK'lar için ofisler, dükkanlar ve kafeterya bulunacak. Ayrıca merkezin birinci katında yer alacak Demokrasi ve Adalet Meydanı'nda açık hava etkinlikleri yapılabilecek" diye konuştu. Başkan İnce, inşaatın büyük bir hızla devam ettiğini ve haziranın sonunda çalışmaların biteceğini ve hizmete gireceğini söyledi.

KÜLTÜR MERKEZİNDE NELER OLACAK?

Yalı Mahallesi'nde 3 bin 700 metrekarelik alana altında 86 araç kapasiteli 3 bin 300 metrekarelik kapalı otopark yer alacak. Zemin katta 100-370 metrekare arasında değişen ölçülerde altı adet dükkan inşaa edilecek. Yine zemin katta açık tezgahların koyulabileceği 2150 m2 alan bulunacak. Ayrıca, içinde kendine ait su ve elektrik tesisatı bulunan ve her biri ortalama 20 m2 alana sahip 10 adet kapalı tezgah yer alacak.

Pazaryeri için yaklaşık 2350 metrekare yer ayrılırken, binanın kuzey tarafında ayrıca 23 araçlık açık otopark bulunacak. Merkezin birinci katında İstikbal Caddesi'ne bakan bölümde 110 metrekarelik 5 adet dükkan, orta bölümde ise açık hava etkinliklerinin yapılabilmesi için 1330 metrekarelik bir meydan yer alacak. Ayrıca bu katta biri 320, diğeri 440 kişilik olmak üzere iki adet kapalı düğün salonu inşa edilecek. İki düğün salonu arasında ses ve ısı izolasyonunu sağlayan katlanır perde duvar olacak. Perde duvar kapalı durumda olduğunda aynı anda 2 salonda da düğün veya başka bir etkinlik yapılabilecek. Perde duvar katlanır özelliği ile vestiyerlerin arasına toplandığı zaman 760 kişilik, 1150 m2 alana sahip tek bir salon ortaya çıkacak ve böylece Güzelbahçe, ses ve ışık sistemlerine sahip en büyük kapalı salonuna kavuşmuş olacak.

İkinci katta İstikbal Caddesi'ne bakan kısımda deniz manzaralı yaklaşık 710 m2 lik açık teras ve ayrıca 90 m2 lik teras kafe vatandaşlarımıza hizmet verecek. Diğer tarafta 350 m2 lik yarı açık fuaye yer alacak. Çok amaçlı salonumuzun yan taraflarında biri 180 m2 'lik diğeri 270 m2' lik iki adet fuaye hizmet verecek ve bu alanlarda kokteyller, sergiler ve diğer sosyal etkinlikler yapılabilecek. Ayrıca 580 kişi kapasiteli çok amaçlı salon yer alacak. Sahne ve sahne arkası toplamda 160 m2 olan salonda her türlü tiyatro, konferans, konser ve diğer etkinlikler yapılabilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzelbahçe Kültür Merkezi İnşaatı Tam Gaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement