Güzelbahçe Deniz Festivali'nde Coşku Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Güzelbahçe Deniz Festivali'nde Coşku Sürüyor

Güzelbahçe Deniz Festivali\'nde Coşku Sürüyor

Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği Deniz Festivali'nin ikinci gününde, yemek yarışması yapıldı, ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

26.06.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlediği Deniz Festivali'nin ikinci gününde, yemek yarışması yapıldı, ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Ünlü şair Ataol Behramoğlu şiir dinletisi sundu, İzmirli sanatçı Serap Yenici konser verdi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı festivalin ikinci gününde Güzelbahçe 1. Liman'da gerçekleştirilen yemek yarışması balık restoranlarının şefleri ve amatörler olmak üzere iki kategoride yapıldı. 23 kişi birbirinden ilginç balık mönüleri ile yarışmaya katıldı. Ünlü gurmeler; Sancar Maruflu, Levent Alpat, Mehmet Erşahin, Coşkun Mısırlıoğlu ve Metin Erşahin'den oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda şefler kategorisinde Arif Türker birinci, Serhat Güneri ikinci, Tufan Özdemir ise üçüncü oldu.

Amatörlerin katıldığı yarışmada ise Şennur Yıldırım'ın yaptığı balık mönüsü birinci, Ayten Kandemir ve Perihan Sarıgöl'ün yemekleri ikinci, Duygu Aydost'un yemeği ise üçüncülük ödülünü kazandı.

Güzelbahçe ve Deniz konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri dağıtıldı, sergilenmeye değer fotoğraflar vitrine çıkarıldı, sergilendi. Yurdun dört bir yanından 99 fotoğraf tutkununun gönderdiği birbirinden güzel 435 adet Güzelbahçe fotoğrafları, fotoğraf sanatçıları Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer, Erol Özdayı, Yunus Koç, Doğu Kendigelen ve araştırma görevlisi İlknur Gürses ile gazeteci Çağlayan Bilgen ve fotoğraf editörü Şenol Arslan'dan oluşan jüri tarafından titiz bir şekilde değerlendirildi. Yarışma, Ege Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği ve Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Güçlendirme ve Musiki Derneği ile ortaklaşa olarak Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu gözetiminde yapıldı.

1'inci Can Yücel, 2'nci Hakan Kuyumcu, 3'üncü İsmet Danyeli ve mansiyon alan Mehmet Öztürk ödüllerini törenle aldı. Daha sonra 34 eser sergilendi, büyük beğeni topladı. Tören sonrasında binlerce kişiye ekmek arası balık ikramı yapıldı. Ardından Gece Pazarı'nın kurulduğu alanda ünlü şair Ataol Behramoğlu, Haluk çetin'in gitarı eşliğinde şiir dinletisi gerçekleştirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan İzmirli sanatçı Serap Yenici ise alanı dolduran binlerce Güzelbahçeliyi coşturdu, eğlendirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzelbahçe Deniz Festivali'nde Coşku Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement