Güzelbahçe'de Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Yerel

Güzelbahçe'de Toplu Sözleşme Sevinci

Güzelbahçe\'de Toplu Sözleşme Sevinci

Güzelbahçe Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci yaşanıyor.

03.06.2014 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güzelbahçe Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci yaşanıyor. 83 işçi adına yapılan toplu sözleşmede işçi ücretlerine yüzde 20 zam yapıldı, en düşük işçi maaşı 2.500 lira oldu.

Güzelbahçe Belediyesi'nde çalışan kadrolu 83 işçi adına Belediye İş Sendikası 4. Nolu şube arasında sürdürülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Belediye Düğün Salonu'nun bahçesinde gerçekleştirilen imza törenine CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, CHP İl Yöneticileri Celal Yıldız ve Nurcan Adıgüzel, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri, Belediye İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, Belediye İş Sendikası 4. Nolu Şube Başkanı Şehin Kaya, şube yöneticileri ve belediye çalışanları katıldı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, işçilerin belediyeye ekonomik katkılarının büyük olduğuna dikkat çekerek, "Belediye şantiyesinde, kademesinde yapılmayan hiç bir iş yok. İhale karşılığı dışarıya milyonlarca liraya yaptıracağımız pek çok işi belediye bünyesinde hallediyoruz. Bu konuda Eskişehir ile yarışacak durumdayız. Araçlarımız servise gitmiyor, kendi bünyemizde tamir ediyoruz. Pek çok makinayı belediye personeli yapıyor. Park ve bahçelerde alt ve üst yapıyı dışarıdan hizmet almadan yapıyoruz. Ben buradan bütün işçilerimize teşekkür ediyorum. Onlar daha fazlasını hakediyor" diye konuştu.

İmzalanan toplu sözleşme sonucunda işçi ücretlerine ortalama yüzde 20 zam yapıldı, en düşük işçi maaşı 2 bin 500 lira oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzelbahçe'de Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement