Güzel Sanatlar Lisesi'nde Bahar Şenliği - Son Dakika
Yerel

Güzel Sanatlar Lisesi'nde Bahar Şenliği

Güzel Sanatlar Lisesi\'nde Bahar Şenliği

Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi’nin geleneksel Bahar Şenliği etkinlikleri başladı.

20.05.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi'nin geleneksel Bahar Şenliği etkinlikleri başladı.

Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi'nin 20-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği Bahar Şenliklerinin açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Orhan Çelik, amaçlarının resim ve müzik alanlarında eğitim gören öğrencilerini bir üst öğrenime hazırlamak olduğunu söyledi.

Çelik, "Sanata yeteneği olan birçok kimse, doğru yönlendirilmediği için kendisini mutlu edebilecek topluma daha faydalı olabileceği mesleği yapamamaktadır. Büyük bir kültürel mirasa sahip Anadolu topraklarından, dünya çapında tanınan büyük sanatçılar çıkması ve bu kişilerin sayılarının artması, yeteneklerinin erken yaşlarda fark edilip bu yönde değerlendirilmesi ile mümkün olabilir. 16 yıldır okulumuz eğitim adına çok yol kat etti. Dünü ile bugünü karşılaştırdığımızda bu fark hemen göze çarpacaktır. Yeni bir anlayış ile eğitimde kaliteyi ve başarıyı yakalamak için gösterdiğimiz performansın ürünü olarak mezun ettiğimiz her on öğrencinin yedisi üniversiteye yerleşmektedir. Millet ve memleketini seven gelenek ve göreneklerine saygılı, erdemli bireyler yetiştirme bilinciyle öğrencilerimize yön vermekteyiz. Yaptığımız yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerimiz ilimizin yüz akı olmuştur. Okulumuz İlimizdeki tüm sosyal faaliyetlerde üzerine düşen her görevi kusursuz bir şekilde yerine getirmektedir. Okul içi ve okul dışında yapılan sergi, konserler bizleri ve toplumumuzu memnun etmektedir. Yaptığımız faaliyetlerle hep ilk olmanın mutluluğunu yaşadık. Misyonumuzu devam ettirmek adına bu yıl öğrenci kapasitemizi resim ve müzik alanlarında 60'a çıkardık. Haziran ayının 15'inden itibaren okulumuz yetenek sınavına girmek isteyen ortaokul 8. Sınıf öğrencilerinin ön kayıtlarını almaya başlayacağız. Yetenekleri doğrultusunda eğitim almak isteyen tüm öğrencileri okulumuza bekliyoruz" dedi.

Bahar Şenlikleri, Müzik Bölümünün canlı performansı ve Resim Bölümünün etkinlikleri ile devam etti. Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi bahçesinde gerçekleşen etkinliklerle Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi adeta bir festival alanına döndü. Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi bahçesinde düzenlenen şenliklere özellikle okulun hedef kitlesi olan ortaokul öğrencileri davet edildi. Şenlikte müzik bölümü öğrencileri mini konserler verecek. 3 gün sürecek olan şenlikler, karma resim sergisi, ebru sanatı yapılması ile devam edecek. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzel Sanatlar Lisesi'nde Bahar Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement