Gürsel Tekin İç Güvenlik Düzenlemesini Eleştirdi -1 - Son Dakika
Güncel

Gürsel Tekin İç Güvenlik Düzenlemesini Eleştirdi -1

Gürsel Tekin İç Güvenlik Düzenlemesini Eleştirdi -1

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iç güvenlikle ilgili yasal düzenleme konusunda iktidara sert eleştirilerde bulundu.

05.12.2014 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iç güvenlikle ilgili yasal düzenleme konusunda iktidara sert eleştirilerde bulundu. Tekin, '81 Kenan Evren yaratacağız. CHP asla buna izin vermeyecek. Bu, sıkıyönetim yasası. CHP olmamış olsa İzmir'in önümüzdeki günlerde bir Evren'i olacak. Nasıl davranış davranmayacağınıza İzmir'in valisi ve kaymakamı karar verecek dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, parti Meclisi Üyesi Elfin Tataroğlu, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Sumru Karaer ile partililer katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, basın toplantısında kadınların seçme ve seçilme hakkını kutlayarak, '80 yıl önce bu konuda daha Avrupa'da seçilme hakkı yokken CHP'nin en önemli projesiydi. 80 yıl sonra kadın ve erkek eşitliğinin tartışıldığı bir ortamda olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. CHP fıtrat tartışması başta olmak üzere bunların tamamını tarihin derinliklerine gömmek istiyoruz dedi.

'YOLSUZLUKTA PİK YAPTIK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'nin uluslar arası araştırmalara göre 11 sıra yükselerek, yolsuzlukta pik yaptığını öne sürdü. Tekin, şöyle konuştu

'Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bugüne kadar sivil siyasal hareketlere odalara, sendikalara, ticari kuruluşlara neredeyse devletin kurumlarının tamamına müdahale eden iktidarın en son hukuka yargıya darbe yapacağını, en üst yargı mensubunun ifade etmesinin çok anlamlı olduğunu paylaşmak istiyorum. Gerek içerde ve dışarda yasadışı suçlara bulaşmış iktidarın yapabileceği bir şey olmadığını sadece yargıyı ele geçirip otoriter sisteme geçmenin amacını taşıyor. Avrupa'da ve Almanya'da son yüzyılın davası denen Denizfeneri, rafa kaldırıldı unutuldu. Biz unutabiliriz ama dünya bunu unutmayacak. Yargıçlara bypass edip kendinize uygun yargıçlarını getirebilirsiniz ama Alman yargıcını değiştiremezsiniz. Kim o kurye çocuklar Onlar önümüzdeki günlerde Türk kamuoyunun önünde olacak. 17- 25 Aralık, daha sayabileceğimiz çok önemli yolsuzluk olaylarının nasıl pik yaptığını nasıl itibarlı bir ülke olduğumuzu uluslararası araştırmalar önümüze koydu. Bir yılda 11 sıra yükseldik yolsuzlukta pik yaptık. Bunu kirli ve kaçak bir sarayla kapatmaya çalışacağız. Sadece içerdeki yolsuzluklar mı Asla değil aynı zamanda dış politikada da.

'TIPIŞ TIPIŞ TANIRSIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, iç güvenlikle ilgili yasal düzenleme konusunda iktidarı şu sözlerle eleştirdi

'Gezi Parkı döneminde bir Alman televizyonuna tahammül edemeyen bir iktidar Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesine nasıl tahammül etti. ABD'nin Almanya'yı dinlediğini bir gazete yazmıştı ve tüm Alman kamuoyu tek manşetle çıktı, 'ABD bizden özür dile' dedi ve ABD, Almanya'dan özür dilemek zorunda kaldı. Türkiye'nin gücü yok mu İnsan onuru bu kadar ayaklar altına alınabilir mi Sokaktaki 14 yaşındaki Berkin Elvan'a tahammül edemeyen bir iktidar, bir yabancı ülkenin dinlemesine nasıl tahammül ediyor Kirli para hareketleri Ortadoğu planı bunların nedeni. Amaçları, demokrasinin şah damarını kesmek ama o damarı kestirmeyeceğiz. Buna kimsenin gücü yetmeyecek. Bütün kirliliklerini kapatmak için yeni bir tartışma mekanizması başlattılar. Merkez televizyonlar da rehin alındı. Millet iradesine müdahaleymiş. Önümüzde 81 tane Evren yaratacağız. CHP asla izin vermeyecek. Sıkı yönetim yasası. CHP olmamış olsa İzmir'in önümüzdeki günlerde bir Evren'i olacak. Nasıl davranış davranmayacağınıza İzmir'in valisi ve kaymakamı karar verecek. Türkiye'de güvenliği ihlal eden tek kurum var o da AKP'dir. Kaçak sarayla ilgili yargı kararını anayasayı 'tanımam' diyor. Tanırsın tanırsın hem de tıpış tıpış tanırsın. Bu sadece bizim taşıyabileceğimiz bir görev değildir. Gelin kazanılmış demokratik haklarımıza sahip çıkalım. 2015 seçimleri çok önemli AKP eridiği için sıkıyönetim yasasını getirmek istiyorlar.

'SEÇİM BARAJI TEKLİFİMİZ RAFTA ÇÜRÜYOR

Tekin, seçim barajı konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Samimi ise gelsinlerö sözünü hatırlatan gazetecilere şu açıklamayı yaptı

'Başbakan'ı üzülerek izliyorum. 'Samimi ise gelsinler' demesi ya Başbakan'ın parlamentodan haberi yok. 2011 yılında CHP'nin hazırladığı yasa teklifi raflarda çürüyor. Başbakan bu konuda samimiyeti varsa Cemil Çiçek'le konuşur. CHP'nin yüzde 5 olarak teklifimiz var. Bu teklif 3, 2 olarak ta konuşulabilir. Önce Başbakan'ın samimi olması AKP'nin yalanlarından vazgeçmesi lazım. Bu kadar yaşlı başlı insanın yalan söylemesini tahammül edemiyorum. Yüzde 10 barajıyla ilgili Bülent Arınç konuştu. 'Bu bir hak ihlalidir. Millet iradesine ipotektir' diyen bunlardır. Şimdi 'bizim böyle bir kaygımız yok' diyorlar. Yoksa gelin geçirelim. Sadece bunu değil Siyasi Partiler Yasası'nı da geçirelim. 'Yeni Türkiye'yiz diyorlar ya işinize geleni değiştiriyorsunuz. 'Geldik kucağımızda bulduk' diyorlar. Yok ya değiştirelim o zaman. Bu yalanlardan vazgeçsinler. Getirecekler. Rafta bekliyor bizim teklifimiz.

'BEDELLİ ASKERLİK CHP'NİN PROJESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, bedelli askerlik konusunda eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın

'Memleketi kim koruyacak kardeşim sözünü hatırlatarak, bu projenin de CHP'ye ait olduğunu öne sürdü. Tekin, şöyle konuştu

'Bu proje bizim projemiz. Altı projemizi AKP hayata geçirdi keşke 41'ini hayata geçirse memnun oluruz. Başbakan dedi ki 'parası olan var olmayan var'. Doğru haklı bir cümle. Parası olan ve olmayan için de CHP'nin teklifi var. Bir talimat verin CHP'nin yasa teklifini raftan aşağı indirin. Parası olan olmayan her çocuk bundan yararlanmalı. CHP'nin önerisi komisyonda reddedilmiş olabilir. Mecliste yeniden gündeme taşıyacağız. Recep Amca'nın torunun da gitmesini sağlayacağız.

'BİLAL ERDOĞAN SÖYLÜYOR MEB YAPIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, basın mensuplarının sorusu üzerine ilköğretim 1., 2. ve 3. sınıflara zorunlu din dersi getirilmesi tartışmalarına da değinerek, şunları söyledi

'İktidar kendi medyasını oluşturdu. Kendi kamuoyu şirketlerini yarattı. Kamuoyu yoklaması yapan şirketlerin son günlerde sesi çıkıyor mu Çıkmıyor. Partinin oyu yüzde 35'lerde de o nedenle çıkmıyor. Kendine göre STK, sendika oluşturdu. Öyle sendika oluşturacaksınız ki talana soyguna bile 'dik dur soy bizi' diye gazetelere ilan verecek. Bilal Erdoğan'ın tapesini izlemediniz mi Bilal Erdoğan milli eğitim müdürlerini toplamış ve konuşmuş. O gün ne söylüyorsa Milli Eğitim Bakanlığı şu anda onu uyguluyor. İran bile bu eğitim sisteminden vazgeçerken iktidarın buna başvurması en kutsal değerlerimizi kullanmaktır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gürsel Tekin İç Güvenlik Düzenlemesini Eleştirdi -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement