Gürleyik Şelalesi Turizme Kazandırılacak - Son Dakika
Yerel

Gürleyik Şelalesi Turizme Kazandırılacak

Hanönü'nde 15 metre yükseklikten akan Gürleyik Şelalesinin, turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

15.11.2014 10:51  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hanönü ilçesinde 15 metre yükseklikten akan Gürleyik Şelalesi, turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Bölgede incelemelerde bulunan Kaymakam Mustan Barış İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Bağdere köyü Göynük mevkisindeki şelalenin turizme kazandırılması için proje hazırladıklarını belirtti.

Kaymakam İşler, projenin Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'na (KUZKA) sunulacağını bildirerek, şelalenin el değmemiş güzelliğiyle ziyarete gelenlerin ilgisini çektiğini vurguladı.

Şelalenin turizme kazandırılması için bölgede çalışmalar yapılması gerektiğini aktaran Kaymakam İşler, şunları söyledi:

"Burada şelalenin aktığı iki kaya arasına ağaçtan köprü ve bölgeye bitki örtüsünü bozmadan ağaçtan evler yapılması için bir proje hazırlandı. Şelalenin güzelliğini duyan ziyaretçiler buraya geliyor ama herhangi bir gezi ve piknik alanı olmadığı için kısa sürede ayrılıyor. Bir de etrafta günübirlikçilerin bıraktığı çöpler ve yiyecek artıkları var. Kaymakamlık olarak buranın turizme açılması çevre düzeninin ve yolunun yapılması için çalışmalar başlattık. Açıkçası dünyada eşine ve benzerine zor rastlanacak bir güzelliğin kaybolmasını istemiyoruz. Bundan dolayı bu bölge kısa sürede turizme açılmalıdır." - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürleyik Şelalesi Turizme Kazandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement