Gurbetçilerin Gelişleri Artarak Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Gurbetçilerin Gelişleri Artarak Devam Ediyor

Gurbetçilerin Gelişleri Artarak Devam Ediyor

Yurt dışında yaşayan gurbetçilerin yıllık izinlerini geçirmek için yurda gelişleri artarak devam ediyor.

01.08.2015 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt dışında yaşayan gurbetçilerin yıllık izinlerini geçirmek için yurda gelişleri artarak devam ediyor.

Gurbetçilerin Yurda girişleri Kapıkule'den devam ederken, Temmuz ayının sonunda girişlerde yüzde 10 artış yaşandı. Kapıkule'de artış yaşanırken, Pazarkule ve İpsala Sınır Kapılarında düşüş olduğu kaydedildi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, gurbetçi sezonunun ortasında olduklarını kaydederek, "Temmuz ayının sonu itibariyle yüzde 10 artışımız var. Bayram yoğunluğunu karşıladık. Bu Kapıkule Sınır Kapısı için geçerlidir. İpsala ve Pazarkule sınır kapılarımızda artış yok, tam tersine yüzde bir yada ikilik bir azalma var. Gurbetçilerimiz bu kapıları eskisi gibi kullanmıyor. Ama toplamda özellikle Kapıkule'de ciddi oranda bir artış var. Bugün saat 15.00 itibarıyla 4 bin aracımız girdi. Görüldüğü gibi sahamızda hiçbir kuyruk yok. Perşembe günü itibarıyla da gurbetçilerin dönüşleri başladı. Dün 3 bine yakın araç yurttan çıkış yaptı. Temmuz ayında yaklaşık sadece Kapıkule'den 120 bin civarında araç girişi oldu. Trakya'daki tüm kapılardan 200 bin civarında araç girişi oldu. 2014'ün ağustos ayında 200 bine yakın araç yurttan çıkış yaptı bu yılda bu rakamın olmasını bekliyoruz. Bu yıl ağustos ayında bir milyona yakın gurbetçi de kapılarımızdan Avrupa'ya çıkış yapacak. Tüm peronlarımızda görevlilerimiz aksatmadan çalışıyor. Bilgisayarlarımızda işlemler yapılıyor. Yoğunluğu gelen yolcularımıza yaşatmamaya çalışıyoruz" dedi.

"GURBETÇİLER YOĞUNLUĞA KALMAMALARI İÇİN ÇIKIŞLARDA BİRKAÇ GÜN ÖNCEDEN YOLA ÇIKSIN"

Yalçın, çıkış işlemlerinin başladığını belirterek, "Yolcularımıza benim önerilerim olacak. Gurbetçilerimiz pazartesi işte olacak gibi perşembe yada cuma günü çıkış yapıyorlar. Özellikle perşembe ve cuma günleri hep beraber aynı saatte geldikleri için birikme olabiliyor. Bu birikmenin nedeni Bulgaristan yada Yunanistan'ın toplam talebi karşılayamamasından oluyor. Bizim buradaki işlemlerimiz kısa sürede sonuçlanıyor. Gurbetçilerimizin vakitleri varsa bir, iki gün erken çıksınlar. Perşembe yada cuma gününe kalmasınlar. Birde trakya.gtb.gov.tr adresine baksınlar. Hangi kapımız daha uygunsa o kapıyı tercih etsinler. Her kapının bir kapasitesi vardır. Bizim işlemlerimiz kısa sürede tamamlanıyor ama geçiş yapılan ülkede beklemeler olabiliyor. Diğer ülkelerdeki kapılar günde 5 bin değil 50 bin araç alabilse biz göndeririz, sorun değil bizim için. Gümrükte çıkış yapmak sorun değildir, önemli olan giriş yapabilmektir. Dolayısıyla gurbetçilerimiz bunu dikkate alarak yola çıkarlarsa iyi olur. Hepsine hayırlı yolculuklar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TOPLAMDA 2 MİLYON CİVARINDA YOLCU GİRİŞİMİZ VAR"

Yalçın, "Gurbeti sezonunda yaklaşık 2 milyon yolcumuzu yani 450, 500 bin yolcu aracını Türkiye'ye giriş yapmasını bekliyoruz. Gurbetçilerimiz Eylül ayına kadar dönüşlerini sağlayacağız inşallah. Şu anda Temmuz ayında 900 bin civarında yolcu girişimiz var. Haziranın da ikinci yarısında ciddi bir giriş oldu. Toplamda 2 milyon civarında yolcu girişimiz var" şeklinde konuştu.

Almanya'dan Sivas'a giden Nurettin Ünalan ise yollarda beklemeden geldiklerini ve yurda giriş yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gurbetçilerin Gelişleri Artarak Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement