Güneykent Camisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Güneykent Camisi Açıldı

Güneykent Camisi Açıldı

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Güneykent Camisi’nin açılış törenine katıldı.

04.07.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Güneykent Camisi'nin açılış törenine katıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Güneykent Mahallesi'nde yapımı tamamlanarak ibadete hazır hale getirilen Güneykent Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediyesi'nin katkılarıyla tamamlanan caminin açılış törenine; Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde konuşan İl Müftüsü Ahmet Çelik, şunları söyledi:

"Camiler bizim topraklarımızın mühürleridir. Biz asırlardan beri bir yere cami yapmışsak, orayı vatan edinmişizdir. Bir yerde yaşayacaksak, oraya cami inşa ettirmişizdir. Dünyanın öbür ucunda da bu böyledir, bu ucunda da bu böyledir. Avustralya'sından Amerika'sına kadar bu böyledir. Biz nereye gitmişsek, orayı yaşanılır kılmışsak, kalacaksak yanımıza cami yaptırmışızdır. Allah emeği geçen herkesten razı olsun."

Açılışın hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Güneykent Camimizi yaptıranlardan Allah razı olsun. Bu bölgelerimiz hızla gelişiyor. Özellikle de Güneykent, Karataş, Şahintepe, Mavikent, Akkent bölgelerinde ve eski bölgelerde cami inşaatlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Tam 35 cami son 5 yıl içerisinde başlamış, bitmiş ve inşaatı devam edenler var. Güneykent Camimiz de bunlardan bir tanesi. Allah, yaptıranlardan, emeği geçenlerden, katkı sağlayan, dua edenlerden, herkesten razı olsun.

Camiler bizim birliğimizin, beraberliğimizin sembolü. Aynı zamanda dinimizin sembolü. Bu açıdan cami yapımı gerçekten çok önemli. Bir de camilerimizin yürüme mesafesinde olmasını çok önemsiyoruz. Ecdadımızın yaptığı camilere baktığımız zaman özellikle tarihi bölgelerimizde camilerin yürüme mesafesinde olduğunu görüyoruz. Artık bizim camilerimiz de yürüme mesafesinde. Emeği geçenlerden tekrar Allah razı olsun."

Törene katılan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın da caminin yapımında ve ibadete hazır hale getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek cami ibadete açıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güneykent Camisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement