Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin Erbil Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin Erbil Ziyareti

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne üye 20 gazeteci, Irak Kürt Bölgesel hükümetinin davetiyle Erbil'e gitti.

21.04.2014 21:37  Güncelleme: 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'ne üye 20 gazeteci, Irak Kürt Bölgesel hükümetinin davetiyle Erbil'e geldi.

Kürt medyasının kuruluşunun 116'ıncı yıldönümünü dolayısıyla bölgeye gelen gazeteciler, temaslarının ilk gününde Kürdistan Gazeteciler Sendikası'nı ziyaret etti.

Sendika Başkanı Hakim Azad, farklı ülkelerden gazetecilerin Erbil'e davet edildiğini belirterek, "Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti heyetinin, Erbil'e gelmesi bizi çok sevindirdi. Biz iki yıl önce Diyarbakır'da kendilerini ziyaret etmiştik. Türkiye-bölge ilişkilerinin güçlü olması bizim ilişkilerimizi de olumlu etkiliyor" dedi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek de Türkiye'de son iki yılda Kürtçe yayın yapan medya kuruluşlarının büyük bir gelişme kaydettiğini söyledi.

Daha önce sadece bir gazetenin Kürtçe yayın yaptığını hatırlatan İpek, "Hükümetin, demokratik açılım sürecinden sonra TRT ve Anadolu Ajansı, Kürtçe yayına başladı. Kürtçe'nin Sorani ve Kurmanci lehçelerinde yapılan bu yayınlar, büyük bir boşluğu doldurdu ve yeni gelişmelerin öncüsü oldu" diye konuştu.

Kürtçe yayın yapan medyanın gelişmesiyle dil bilen personele ihtiyacın arttığını dile getiren İpek, cemiyet olarak gazetecilere basın Kürtçesi kursları vermeye başladıklarını bildirdi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti heyeti, daha sonra Anadolu Ajansı'nın Erbil bürosunu ziyaret etti.

İlk Kürtçe yayın olarak kabul edilen Kürdistan gazetesi, 10 Nisan 1898'de Mithat Bedirhan ve aile fertlerinin yardımıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de yayın hayatına başlamıştı. Bu nedenle her yıl Nisan ayında Kürt medyasının kuruluşu kutlanıyor. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin Erbil Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement