Güneydoğu'daki Üniversitesi Dicle'de TUBİTAK Semineri Alıyor - Son Dakika
Yerel

Güneydoğu'daki Üniversitesi Dicle'de TUBİTAK Semineri Alıyor

Güneydoğu\'daki Üniversitesi Dicle\'de TUBİTAK Semineri Alıyor

Güneydoğu Üniversiteleri, Dicle Üniversitesi'nde TUBİTAK-ULAKBİM eğitim seminerleri alıyor.

05.05.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tubitak-ULAKBİM tarafından düzenlenen ve Dicle Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte "Bilimsel Yayınlarda Kaliteye Ulaşmak" amacıyla Editör ve Yazar eğitim seminerleri verildi.

Seminere Doğu ve Güneydoğu illerinde bulunan üniversitelerde görev yapan yüze yakın öğretim üyesi katıldı. TUBİTAK'tan Başuzman Mehmet Boz tarafından yapılan açılış konuşmasında ULAKBİM' in faaliyet alanları hakkında bilgiler verildi.

TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL'in, dünyanın önde gelen yayınevleri ve veri tabanı üreticileri ile etki değeri yüksek ve yaygın kullanıma sahip e-bilgi kaynakları için ulusal düzeyde yapılan lisans anlaşmaları kapsadığını kaydeden Mehmet Boz, TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL ile hangi kurumlara hizmet verdiklerini açıkladı.

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik (UBYT)' in amacının Türkiye adresli bilimsel yayınların etki ve görünürlüğünün arttırılması olduğunu söyleyen Boz, Bibliyometrik Analizler ile ülkemizdeki bilimsel üretim etkinliğini artırmak, ilgili politikaların yönlendirilmesinde, bilimsel ve teknolojik alanlardaki yatırımların ve öncelikli alanların belirlenmesinde dünya geneli ile karşılaştırmalı olarak ulusal akademik bilimsel üretim performansının değerlendirmesine yönelik çalışmaların amaçlandığını belirtti.

Türkiye'de yayınlanan akademik dergilerin barındırıldığı Dergi Park hakkında da detaylar sunan Boz, süreç yönetimi konusunda bilgiler verdi.

Program, konuşmacıların sunumu ile devam etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Güneydoğu'daki Üniversitesi Dicle'de TUBİTAK Semineri Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement