Güney Kore'deki Feribot Faciası - Son Dakika
Güncel

Güney Kore'deki Feribot Faciası

300’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği kazadan sorumlu tutulan feribot sahibi ölü bulundu.

22.07.2014 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'nin güney sahili açıklarında çoğu lise öğrencisi 300'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği feribot kazasından sorumlu tutulan, kaçak durumdaki feribot  sahibinin ölü bulunduğu bildirildi.

Güney Kore polisinden yapılan açıklamada, geçen ay bir erik tarlasında bulunan cesedin, batan Sewol feribotunun fiili sahibi Yu Byung-eun'a ait olduğunun belirlendiği belirtildi.

Feribotun 16 Nisan'da batmasının ardından yapılan soruşturma, feribottaki yetersiz güvenlik tedbirlerinin sorumlusunun Yu olduğunu göstermişti.

Yu, zimmetine para geçirmek ve ihmalkarlık sonucu ölüme sebebiyet vermenin de aralarında bulunduğu çeşitli suçlardan yargılanmasına karar verilmesinin ardında sorgulanmayı reddederek kayıplara karışmıştı. Güney Kore makamları, mayıs ayında Yu'nun yakalanmasına yardım edecek kişilere 500 bin dolar ödül verileceğini duyurmuştu.

Güney Kore polisinden bugün yapılan açıklamada, 12 Haziran'da başkent Seul'un 400 kilometre güneyinde bulunan kimliği belirsiz cesetten alınan DNA örnekleri üzerinde yapılan incelemenin, söz konusu kişinin, Yu olduğunu gösterdiği belirtildi.

Sucheon'daki yerel kolluk kuvvetlerinin başkanı Vu Hyung-ho, basına yaptığı açıklamada, "son derece bozulmuş durumdaki" cesetten alınan DNA örneklerinin, Yu'nunkilerle eşleştiğini söyledi. DNA örneklerinin, Yu'nun ağabeyinden alınan DNA örnekleriyle de uyuştuğuna işaret eden Vu, cesetten alınan parmak izlerinin de Yu'ya ait olduğunun saptandığını kaydetti.

Cesedin yanında çok sayıda alkollü içki şişesi bulunduğunu anlatan Vu, "Olayın cinayet olduğuna ilişkin delil yok. Daha ayrıntılı bir adli tıp analizi ve Ulusal Adli Tıp Servisi'nin yapacağı ikinci otopsinin, ölüm nedeni de dahil olmak üzere diğer ayrıntılara ışık tutacağına inanıyoruz" dedi.

Zengin bir iş dünyası lideri, dini bir tarikatın ortak kurucusu, eserleri, Ahae takma adıyla dünyanın belli başlı sergi salonlarında sergilenen bir fotoğraf sanatçısı olan Yu, aynı zamanda patenti kendisine ait olan kolon ve rektum yıkamayla ilgili buluşuyla da ödül kazanmış bir mucit. Din kisvesi altında sürekli dolandırıcılık yapmaktan 1992'de suçlu bulunarak 4 yıl hapis yatmış olması, Yu hakkındaki diğer göze çarpan ayrıntıyı oluşturuyor.

-Yu'nun ölümü hakkındaki komplo teorileri-

Polis tarafından yapılan açıklamalara karşın, erik tarlasında haziranda bulunan cesedin Yu'ya ait olmayabileceği, çeşitli çevrelerce dile getiriliyor.

Kurucuları arasında olduğu tarikat tarafından yerel basına yapılan açıklamada, Yu'nun hiçbir zaman içki içmediğine işaret edilerek etrafında içki şişeleri bulunan cesedin ona ait olmayabileceği dile getirildi.

Yonhap haber ajansına açıklamada bulunan bir polis de onlarca yıllık mesleki tecrübesine dayanarak, bozulmuş halde bulunan cesedin "yüzde 110 Yu'ya ait olmadığına" inandığını belirtti.

Yu'nun en son 25 Mayıs'ta sağlıklı olarak görüldüğüne dikkati çeken uzmanlar, kendisine ait olduğu bildirilen cesedin bu kadar kısa zamanda bu denli bozulmuş olmasının kuşku yarattığını vurguluyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kore'deki Feribot Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement