Batan Feribotta Cesetler Su Yüzüne Çıkmaya Başladı - Son Dakika
Dünya

Batan Feribotta Cesetler Su Yüzüne Çıkmaya Başladı

Güney Kore'de 475 yolcusuyla batan feribotun enkazına girmeyi başaran dalgıçlar, cesetleri su yüzüne çıkarmaya başladı.

20.04.2014 09:32  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'nin güney batı kıyısı açıklarında çarşamba meydana gelen feribot kazasında öldüğü kesinleşenlerin sayısı hızla artıyor. 

ÖLÜ SAYISI 52'YE YÜKSELDİ

Arama kurtarma çalışmalarına katılan dalgıçların tamamen suya gömülen feribotun enkazında bir açıklık bulmasıyla cesetlerin birer birer su yüzüne çıkarılmaya başladığı ve ölü sayısının 52'ye yükseldiği belirtildi. Kayıp 250 kişiye ulaşma çalışmaları sürüyor.

KAYIP YAKINLARI CESETLERİ GÖRÜNCE ÇIĞLIK ATTI

Enkaz bölgesinde bu Sabah yapılan aramalar sonrası karaya gelen polis botlarının ilkinden 4, diğer 3'ünden ise 3 ölü bedeninin Jindo Adası'na çıkarıldığı ifade edildi. Üzerleri örtülerek sedyeler ile adaya çıkarılan bedenleri gören kayıp yolcuların akrabaları ise çığlık atarak ağlamaya başladı.

"UYANIN, LÜTFEN UYANIN"

Aileler çocuklarının öldüğünü bir türlü kabullenmek istemezken bir kişinin "Uyanın, lütfen uyanın" diyerek bağırdığı bildirildi.

YARDIM ÇAĞRISINDAN SONRA HIZLA BATTI

Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na yol alan "Sewol" adlı feribot, çarşamba sabahı erken saatlerde Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla sulara gömülmüştü.

KAPTAN VE 2 MÜRETTABAT GÖZALTINDA

Feribot, aralarında okul gezisine katılan 325 lise öğrencisinin de bulunduğu feribot 470'ten fazla kişiyi taşıyordu. Kaptanın ve 2 mürettebat olayda ihmalleri bulunduğu şüphesiyle önceki gün gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

KAPTAN: ROTAYI VERDİM, YATAĞA GİTTİM

Cezaevine girmeden önce Güney Kore halkından özür dileyen kaptan kaza anında yatak odasında olduğunu söyledi.

Görevini ihmal ve denizcilik yasalarını ihlalle suçlanan kaptan Lee Cun-siok (69), Güney Kore halkından özür dilerken tahliye emrini erken vermediği suçlamalarına cevap verdi: "Rotayı verdikten sonra kısa bir süre için yatak odama gittim. Sonra da bu kaza oldu. Akıntı çok güçlüydü. Okyanusun suyu çok soğuktu. Tahliye emri konusunda doğru bir karar veremezsem, can yeleği giymeyenlerin, hatta giyenlerin bile akıntıya kapılacabileceklerini düşündüm. Yardım edecek ne balıkçı botları ne de gemiler vardı."

"OLDUĞUNUZ YERDE KALIN"

Yolcular gemi yana yatarken bile personelin kendilerine oldukları yerde kalmalarını söylemekten başka bir şey yapmadıklarını ileri sürmüştü. Cho Joon-ki ise olay anında ‘dümen dişlisinin hızlı dönmeye başladığını’ söyledi. Soruşturmada ani manevra nedeniyle yerinden oynayan kargonun, geminin dengesini bozmuş olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor.

Batan Feribotta Cesetler Su Yüzüne Çıkmaya Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Batan Feribotta Cesetler Su Yüzüne Çıkmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.


Advertisement