Güney Ege'de "Yalancı Bahar" Sevinci - Son Dakika
Yerel

Güney Ege'de "Yalancı Bahar" Sevinci

Son yılların en soğuk günlerinin yaşandığı Güney Ege'de sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıktı, kırlar çiçeklerle kaplandı Kırlarda çiçek toplayan vatandaşlar, eğlenceli zaman geçirdi.

11.01.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Ege'de bahar havası yaşanmaya başlandı, kırlar rengarenk çiçeklerle kaplandı.

Son 10 yılın en soğuk günlerinin etkili olduğu ve 30 yıl sonra ilk defa üç gün üst üste sıcaklığın sıfırın altına düştüğü Marmaris'te, güneş yeniden yüzünü gösterdi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, turistik ilçede soğuk hava etkisini yitirdi ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık 18 dereceyi buldu.

Adeta yalancı baharın yaşandığı Güney Ege'de, Marmaris ve Datça yarımadalarındaki kırlar rengarenk çiçeklerle kaplandı. Hafta sonu tatilini doğayla baş başa geçirmek isteyen çok sayıda kişi, kahvaltısını ormanlık alanlara yakın yerlerde yaptı. Daha sonra aileleriyle kırlarda dolaşan vatandaşlar, çiçek toplayarak eğlenceli zaman geçirdi.

Yakınlarıyla Asparan mevkisinde çiçek toplayan Selma Demir, havanın çok güzel olduğunu ve Marmaris'e baharın erken geldiğini söyledi. Demir, kırlardaki rengarenk çiçekleri görünce toplayarak eve götürmek istediklerini dile getirdi. Türkiye'nin birçok yerinde kar yağışının devam ettiğini, bazı köy yollarının kapalı bulunduğunu hatırlatan Demir, kendilerinin ise Marmaris'te bahardan kalma bir gün yaşadıkları için şanslı olduklarını vurguladı.

Sıcak hava nedeniyle ilçe merkezinde de yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar deniz kıyılarında yoğunluk oluşturdu, birçok kişi yürüyüş yaparak, kimileri ise balık tutmaya çalışarak güneşli havayı değerlendirdi.

Meteoroloji yetkilileri, yarından itibaren 3 gün etkili olması beklenen yağışların hava sıcaklığının artmasını sağlayacağını kaydetti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güney Ege'de 'Yalancı Bahar' Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement