Güneş Gazetesi'ne Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Güneş Gazetesi'ne Suç Duyurusu

A.ş.; Güneş Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Dolu, Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler ve Güneş Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak hakkında, Terör örgütüne hedef gösterme, Hakaret ve İftira gerekçeleriyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

17.09.2015 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A.ş.; Güneş Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Dolu, Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler ve Güneş Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak hakkında, Terör örgütüne hedef gösterme, Hakaret ve İftira gerekçeleriyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

ŞÜPHELİLER HAKKINDA DAVA AÇILMASI TALEP EDİLDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, Güneş Gazetesi'nin son 1 ay içerisindeki bazı yayınlarında, değişik başlıklarla yer alan hakaretamiz, kasıtlı, saygın basın kuruluşlarını terör örgütü destekçisi gibi kamuoyuna duyuran, Hürriyet Gazetesi, CNN Türk TV ve DHA haberlerini çarpıtarak aleyhe soruşturma başlatılmasına neden olan yazılar nedeniyle şüpheliler hakkında iddianame tanzim edilerek dava açılması talep edildi.

"ÇARPITARAK İFTİRADA BULUNAN..."

Şüphelilerin sorumlu müdür ve genel yayın yönetmeni oldukları Güneş Gazetesi, 6 ayı aşkın süredir müvekkillerimize hakaret eden, yayınlanan haberleri çarpıtarak iftirada bulunan kasıtlı ve hakaretamiz yayın yapmayı iş edinmiştir denilen dilekçede, sözkonusu haberlere ayrıntılı olarak yer verildi.

Dilekçede, Güneş Gazetesi'nde 10 Eylül 2015 tarihinde yayınlanan "Al sana belge başlıklı yayının ihbar kabul edilerek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Doğan Medya Grup çatısı altında faaliyet gösteren yayın organları hakkında soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

KAMU DAVASI AÇILMASI TALEP EDİLDİ

Dilekçede, Güneş Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Dolu hakkında, Güneş Gazetesi'nin 3-4 Nisan ve 6 Eylül 2015 tarihli nüshalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundukları, bunun üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da Mustafa Dolu hakkında Basın yoluyla zincirleme hakaret ve zincirleme iftira suçlarından dava açtığı anlatıldı.

Dilekçenin sonunda, Güneş Gazetesi'nin yaptığı yayınların müvekkilleri karalamak ve kamuoyu nezdindeki itibarlarını sarsmak amacına yönelik olduğu belirtildi.

Şüpheliler hakkında, Terör örgütüne hedef gösterme, Hakaret ve İftira suçlarından iddianame düzenlenerek, kamu davası açılması talep edildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.


Advertisement