Güneş Enerjisi 2050'de En Büyük Kaynak Olacak - Son Dakika
Teknoloji

Güneş Enerjisi 2050'de En Büyük Kaynak Olacak

Güneş Enerjisi 2050\'de En Büyük Kaynak Olacak

Uluslararası Enerji Kurumu'nın raporuna göre, 2050 yılında güneş enerjisi dünyanın en büyük enerji kaynağı haline gelecek.

30.10.2014 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Enerji Kurumu'nın raporuna göre, 2050 yılında güneş enerjisi dünyanın en büyük enerji kaynağı haline gelecek.

Geleceğin en önemli enerji kaynağı olacak Güneş ile ilgili çok şey yazdık şimdiye kadar. Türkiye'nin konumu itibarı ile güneş enerjisi alanında çok büyük potansiyele sahip olmasından, en büyük mobilya zinciri IKEA'nın evlere güneş paneli satmasına kadar. Ama yine de bu konunun ne kadar önemli olduğunu farketmeyenler için, dünyanın en büyük enerji takip kurumunun raporunu sunuyoruz.

Batı dünyasının tüm enerji yatırımlarını takip eden "International Energy Agency" (IEA – Uluslararası Enerji Kurumu), yayımladığı bir raporda 2050 yılında dünya çapında tüm enerjinin %16'sının fotovoltaik paneller aracığı ile üretilen güneş enerjisinden sağlanabileceğini belirtti. Raporun projeksiyonuna göre bunun dışında güneş enerjisinden ısı yaratımı ile elektrik üretimi de (Solar Thermal Energy – STE) bu tablonun %11'ini oluşturacak. Yani 2050'de dünyanın tüm enerjisinin neredeyse üçte biri Güneş'den sağlanacak gibi görünüyor.

IEA raporunda buna en büyük sebep olarak, son yıllarda maliyetleri hızla düşen fotovoltaik güneş paneli üretimini gösteriyor. Raporda 2000 yılından beri kullanımı en hızlı artan enerji kaynağı olarak da güneş enerjisi listeleniyor. Henüz güneş enerjisi tüm dünya enerj üretiminin sadece %1'ini oluştursa da, birkaç sene içinde durum hızla değişebilir.

Özellikle ABD 2016 yılında güneş enerjisi ile ilgili ciddi bir destek vermeye hazırlanıyor. Deutsche Bank'ın bir raporuna göre, 2016 yılında 36 eyalette yapılacak vergi indirimleri ile güneş enerjisinden elde edilecek elektriğin değeri, şebekeden alınacak elektriğin değerine denk olacak. Raporda, güneş enerjisini en çok kullanan 10 eyalettteki yatırımların gelecek 3-4 yıl içinde 6 katına kadar artacağından bahsediliyor.

The post Güneş Enerjisi 2050'de En Büyük Kaynak Olacak appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Güneş Enerjisi 2050'de En Büyük Kaynak Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement