Gündem Özeti / 6 Mayıs 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 6 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılayacak.

06.05.2015 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılayacak.

Baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Akıncı ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan, Akıncı orununa verilecek akşam yemeğinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda TRT Zümrüd-ü Anka Destanı gösterimine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kan Bağışı Haftası dolayısıyla Cumhurbas¸kanlıgˆı Sarayı'nda kurulan Kan Bagˆıs¸ı C¸adırı ile Kan Bagˆıs¸ı Otobu¨su¨nu¨ ziyaret edecek.

(Ankara/17.00/17.15/18.45/19.30/13.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek Türkmenistan'da

Çiçek, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov tarafından kabul edilecek, Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile görüşecek.

(Aşkabat)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitingde konuşacak.

(Çanakkale/14.00)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fatih'te Bezmi Alem Valide Sultan'ı Anma Haftası Kutlamaları'na katılacak.

(İstanbul/09.30)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya'da çeşitli ziyaretlerde bulanacak, etkinlikere katılacak.

(Sakarya/10.00/21.30)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programları Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak, Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Merkezi (PODEM) üyelerini kabul edecek, AK Parti Maltepe İlçe Teşkilatı Seçim Koordinasyon Merkezi buluşmasına ile sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, iş adamları ve spor kulüpleri yöneticileriyle sohbet toplantısına katılacak, Maltepe Sanayici ve İşadamları Derneğini ziyaret edecek.

(İstanbul/10.00-11.00-13.30-14.00-15.00)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Ufuk 2020 Sanayi Kurultayı'na katılacak.

(Ankara/14.00)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İŞ-KUR'un ev sahipliğinde Hilton Bomonti Otel'de düzenlenen "Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği Kongresi" açılış toplantısına katılacak.

(İstanbul/09.00)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ICCI 2015 21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansına katılacak, Laleli Caddesi'nde esnafı ziyaret edecek, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu'nun programına katılacak.

(İstanbul/10.30/16.00/18.00)

7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da çeşitli etkinliklere katılacak, ziyaretlerde bulunacak.

(Samsun/10.30/20.00)

8- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yunus Emre'nin kabrini ziyaret edecek ve anma törenine katılacak.

(Eskişehir/09.00)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hıdrellez şenliklerine katılacak, Seferihisar'da partisinin ilçe başkanlığını, Beyler köyü ve Seferihisar Afyonkarahisarlılar Derneği'ni ziyaret edecek, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova ilçelerinde AK Parti ilçe başkanlıklarına ziyaret gerçekleştirecek.

(İzmir/ 11.00-19.30)

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Almanya Sağlık Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenecek "Türk-Alman Sağlık Sempozyumu"na katılacak.

- Almanya Sağlık Bakanı Herrmann Gröhe ile görüşecek olan Müezzinoğlu, çeşitli konularda işbirliğini kapsayan "Ortak Niyet Bildirisi"ni imzalayacak, MÜSİAD Berlin Şubesi'nde sağlık sektörü temsilcileriyle görüşecek ve Berlin Büyükelçiliği'nde düzenlenecek resepsiyonda Almanya'daki Türklerle bir araya gelecek.

(Berlin)

11- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ODTÜ'de öğrencilerle biraraya gelecek.

(Ankara/15.00)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sarıyer'de Hüseyin Kalkavan Ortaokulu'nda Türk Kızılayı'nın kan bağışı programına katılacak, esnaf, muhtar ve vatandaşlarla buluşacak.

(İstanbul/11.30)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Eyüp ilçe esnafıyla bir araya gelecek, "Geleneksel Rumeli Sohbet Toplantısı"na katılacak.

(İstanbul/09.30/19.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırıları ile Aden kentine gerçekleştirilen kara harekatına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2014 yılı hanehalkı yurtiçi turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Anadolu Yıldızı 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın ilk senaryosu Ege Denizi'nde icra edilecek

(İzmir/09.00)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İspanya'nın Barcelona takımı, Almanya'nın Bayern Münih ekibini konuk edecek.

(Barcelona/21.45)

2- Voleybolda Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası İsviçre'nin Zürih kentinde başlayacak. Şampiyonanın ilk gününde Eczacıbaşı VitrA, Japonya'nın Hisamitsu Springs takımıyla karşılaşacak.

(Zürih/18.30)

3- Hentbol Bayanlar Süper Lig yarı finalinde Kastamonu Belediyespor-Muratpaşa Belediyespor ve Ardeşen Gençlik-Yenimahalle Belediyespor maçları yapılacak.

(Kastamonu/15.00/Rize/18.00)

4- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in futbolun paydaşlarıyla bir araya geldiği "Futbol Buluşmaları"nın 5'incisi Erzurum'da yapılacak.

(Erzurum/10.00)

5- Hentbol Erkekler Süper Lig play-out turunda Anafen Koleji- Antalyaspor, Gençlerbirliği-Selçuklu Belediyespor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor-Ankara İl Özel İdare maçları oynanacak.

(İstanbul/13.00/Ankara/15.00/İzmir/16.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özbekistan'da Ramazanda Toplu İftar Geleneği
    11:27 Özbekistan'da Ramazanda Toplu İftar Geleneği

    Özbekistan'da ramazanda 'ağız açar' olarak adlandırılan toplu iftar geleneği yüzyıllardır yaşatılıyor. Özbek aileler, ramazan boyunca toplu iftar sofralarında bir araya gelerek oruçlarını açıyor. Genç aileler, ramazanda baba ocağını ziyaret ederek, anne-baba ve yakınlarıyla iftar yapma geleneğini sürdürüyor. Sofrada, ailenin kız veya gelini ayağa kalkarak bir eli göğsünde, aile büyüklerine 'piyale' denilen geleneksel Özbek çay fincanıyla içeceklerini ikram ediyor. Ramazan, aileleri ve insanları birbirlerine daha da yakınlaştırıyor.

  • TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti
    11:27 TESOB Başkanı Metin Kara, ayakkabı üretim firmasını ziyaret etti

    Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, ayakkabıcılık sektörüne yönelik proje çalışmaları kapsamında Mekap Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk İskender'le bir araya geldi. Kara, ayakkabıcılık sektörünün gelişimine katkı sunmak amacıyla Trabzon'da ayakkabı imalatının artırılması için proje fikri oluşturduklarını belirtti. Selçuk İskender ise sektöre yönelik projelere destek vereceklerini ifade etti.

  • Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde İftar Yemeği
    11:26 Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde İftar Yemeği

    Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 30. Dönem POMEM öğrencileri ve personeli ile iftar yapıldı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve diğer protokol üyeleri de iftara katıldı.

  • Bilecik'te 'Okulumda Güvendeyim' projesiyle 176 öğrenciye eğitim verildi
    11:25 Bilecik'te 'Okulumda Güvendeyim' projesiyle 176 öğrenciye eğitim verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bulunan Hisarcık Beşevler İlkokulu ve ortaokulunda, 'Okulumda Güvendeyim' projesi kapsamında 176 öğrenciye trafik kuralları, güvenli internet kullanımı, kişisel güvenlik ve mahremiyet eğitimi verildi. Etkinliklerde Jandarma tanıtıldı ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

  • Çanakkale'de Kaçakçılık Operasyonu: 135 Adet Gümrük Kaçağı Parfüm Ele Geçirildi
    11:25 Çanakkale'de Kaçakçılık Operasyonu: 135 Adet Gümrük Kaçağı Parfüm Ele Geçirildi

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında bir şahsın ikametinde yapılan aramada 135 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

  • Malatya'da 2 Bin Öğrenci Kütüphaneler Haftası Etkinliğinde Kitap Okudu
    11:24 Malatya'da 2 Bin Öğrenci Kütüphaneler Haftası Etkinliğinde Kitap Okudu

    Malatya'da düzenlenen Kütüphaneler Haftası etkinliğinde yaklaşık 2 bin öğrenci, Sümer Park'ta bir araya gelerek kitap okudu. Etkinlikte konuşma yapan Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, kitap okuma alışkanlığının önemini vurgulayarak öğrencileri okumaya teşvik ettiklerini belirtti. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak da katıldı.

  • Sivas Akıncılar'da Kamu Personeline Acil İlk Yardım Eğitimi
    11:24 Sivas Akıncılar'da Kamu Personeline Acil İlk Yardım Eğitimi

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş'ın koordinasyonunda Dr. Murat Emre Akkaş tarafından hükümet konağında görev yapan kamu personeline acil ilk yardım eğitimi verildi. Eğitime daire amirleri ve diğer kamu kurumlarında çalışan personel de katıldı.

  • D-100 Karayolu Gebze geçişinde tırın panelvanı bariyerlere sıkıştırması sonucu 1 kişi yaralandı
    11:23 D-100 Karayolu Gebze geçişinde tırın panelvanı bariyerlere sıkıştırması sonucu 1 kişi yaralandı

    D-100 Karayolu Gebze geçişinde meydana gelen kazada, bir tırın şerit değiştirirken panelvanı bariyerlere sıkıştırması sonucu 1 kişi hafif şekilde yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralıya ambulansta ilk müdahale yapıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü cezaevine gönderildi
    11:23 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, FETÖ'ye üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.Ç, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Hüdai Kaplıcaları mevkisinde yakalandı. Hükümlü, savcılıktaki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Gurbetçi Ali Yağcı, Karaman'da Müze Kurarak Eğitime Katkı Sağlıyor
    11:23 Gurbetçi Ali Yağcı, Karaman'da Müze Kurarak Eğitime Katkı Sağlıyor

    Karamanlı gurbetçi Ali Yağcı, öğretmenlik yapamadığı için işsiz kaldı ancak memleketindeki eski okul binasına kurduğu müzeyle eğitime katkı sağlamaya devam ediyor. Yağcı, yıllar boyunca topladığı binlerce eğitim aracını sergilediği müze ile ziyaretçilerini geçmişe götürerek eğitime katkı sağlıyor.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
    11:23 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri'nin en büyük mahallesi Mevlana'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yapılan hizmet ve yatırımlar nedeniyle takdir ve teşekkür aldı.


Advertisement