Gündem Özeti / 5 Ağustos 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 5 Ağustos 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Yüksek Askeri Şura toplantısı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) , Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda gerçekleştirilecek 3. gün toplantısıyla sona erecek.

05.08.2015 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Yüksek Askeri Şura toplantısı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) , Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda gerçekleştirilecek 3. gün toplantısıyla sona erecek.

YAŞ kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a arz edilecek.

(Ankara)

2- Yeni Zelanda Genel Valisi Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda Genel Valisi Jerry Mateparea'yı resmi törenle karşılayacak. Erdoğan, baş başa görüşeceği Mateparea onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Mateparae ile bir araya gelecek.

(Ankara-TBMM/18.00/18.15/19.00/15.15)

3-CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/13.00)

4-HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle sohbet toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Oyuncak Sektörü Çalıştayı'na iştirak edecek.

(İstanbul/14.00)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 48. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu Malezya'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully ile ayrı ayrı görüşecek.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesinde "Türk Dış Politikası: Fırsatlar ve Meydan Okumalar" konulu ders verecek olan Çavuşoğlu, daha sonra ülkeden ayrılacak.

(Kuala Lumpur)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Valilik, Belediye, AK Parti il başkanlığı ve ticaret odasını ziyaret edecek, ekonomi zirvesine katıldıktan sonra Mevlana Türbesi'ni ziyarette bulunacak, MÜSİAD ödül ve İSO ilk 1000 ödül törenlerine katılacak.

(Konya/13.00/20.45)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genç Diplomat Akademisi'nin açılışında "Uluslararası Enerji Arenasında Etkin Bir Oyuncu Olarak Türkiye" başlıklı konuşma yapacak.

(İstanbul/09.00)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şehit jandarma uzman çavuş Mehmet Acar'ın cenaze törenine katılacak.

(Osmaniye/10.00)

6- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kırşehir'deki Hasat Bayramı etkinliğinde bulunacak.

(Kırşehir/17.30)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, şehit Jandarma Er Abdulkadir Pektaş'ın Karşıyaka Beşikçioğlu Camisi'ndeki cenaze merasimine katılacak, koordinasyon toplantısında bulunacak.

(İzmir/10.30-14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Mısır'da açılışı 6 Ağustos Perşembe günü yapılacak olan "Yeni Süveyş Kanalı"nın töreni için yapılan hazırlıklar takip ediliyor.

( Kahire/ İsmailiyye)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014'e ilişkin hanehalkı tüketim harcaması istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Birleşik Görev Kuvveti-151 (CTF-151) bünyesinde Aden Körfezi ve Somali açıklarında deniz haydutluğuyla mücadelede görev yapacak TCG Gemlik Fırkateyni, Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'nde düzenlenecek törenle uğurlanacak.

(Muğla/10.00)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşları 11 maçla tamamlanacak.

Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile Fenerbahçe, 0-0'ın rövanşında Lviv Arena'da karşılaşacak.

(Lviv/21.45)

2- Trabzonspor ile Makedonya'nın Rabotnicki takımları arasında yapılacak UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı öncesi, her iki takımın teknik direktörleri Şota Arveladze ile Igor Angelovski, müsabakanın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

(Trabzon/18.00/19.45)

3- UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Medipol Başakşehir ile Hollanda'nın AZ Alkmaar takımları arasında oynanacak mücadele öncesi, her iki takımın teknik direktörleri Abdullah Avcı ile John van den Brom, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ayrı ayrı basın mensuplarının karşısına çıkacak.

(İstanbul/18.30/19.30)

4- Rusya'da devam eden 16. Dünya Su Sporları Şampiyonası'ndaki yüzme yarışmalarında, milli sporculardan Ekaterina Ivanova Avramova, Kemal Arda Gürdal, Alpkan Örnek ve karma 4x100 metre karışık takımı mücadele edecek.

(Kazan/09.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement