Gündem Özeti / 28 Şubat 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 28 Şubat 2014

Gündem Özeti / 28 Şubat 2014

ANADOLU AJANSI.

28.02.2014 00:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığını ziyaret edecek.

(Ankara/12.45)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Valiliği ziyaret edecek, Kuvayi Milliye Meydanı'nda halka seslenecek ve Balıkesir Üniversitesi 200 Yataklı Tıp Fakültesi Hastanesinin açılışına katılacak.

(Balıkesir/13.00/14.00/16.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslenecek.

(Çanakkale/15.00)

YASAMA YÜRÜTME YARGI

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Keçiören Belediyesince inşa edilen Neşet Ertaş Sanat ve Kültür Merkezi'nin açılışına katılacak.

(Ankara/19.00)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti'nin Gaziosmanpaşa'da seçim bürosu açılışına iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

3- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sudan'da

- İşler ve Müezzinoğlu, TİKA tarafından Güney Darfur'da yaptırılan Nyala Sudan- Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılış törenine katılacak, Otash Mülteci Kampı'nı ziyaret edecek.

(Hartum)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakaryalı kadınlarla Seçkin Hotel'de buluşacak, Sapanca ve Arifiye teşkilatlarını ziyaret edecek, Serdivan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi temel atma töreniyle Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binası ve Serdivan Semt Polikliniği açılışına katılacak

(Sakarya/12.00-18.00)

5- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Kemer ilçesinde esnaf ziyaretinin ardından devlet hastanesi inşaatında incelemelerde bulunacak.

Aslanbucak pazar yerini ziyaret edecek Çavuşoğlu, Çamyuva sakinleri, lise mezunu gençler ve Kemer'de mukim yabancılar, Göynük ve Beldibi'nde oturanlarla sohbet toplantılarına katılacak.

(Antalya/14.00-18: 45)

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davuoğlu, Bulgaristan'da

Davutoğlu, Filibe'deki Muradiye Camisi'ni ziyaret ettikten sonra Varna ve Şumnu kentlerine geçecek.

Şumnu'da valiliğin ardından tarihi Tombul Camii ve Nüvab İmam Hatip Okulu'nu ziyaret edecek Davutoğlu, Türk kültür derneklerinin temsilcileriyle görüşecek.

7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İskenderun Gençlik Merkezi açılışına katılacak, Valiliği ziyaret edecek.

Kılııç, milli sporculara ödül ile Antakya Cimnastik Salonu ve Antakya Spor Salonu temel atma törenlerine iştirak edecek, AK Parti il teşkilatı üyeleriyle bir araya gelecek.

(Hatay/10.30-16.45)

8- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Valilik, Belediye ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, belediye meclis üyesi adaylarıyla toplantı yapacak, ticaret odasının "Gelecek Kayseri'de" ödül törenine katılacak.

(Kayseri/11.30-19.30)

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde esnafı ziyareti ve seçim bürosu açılışına iştirak edecek.

Yılmaz, Diyarbakır Valiliğini ziyaret edecek. Esnaf, AK Parti seçim bürosu, GAP İdaresi Gençlik ve Kültür Evi ile Beyazay Derneği Gençlik Evine ziyarette bulunacak

(Şanlıurfa/10.00/Diyarbakır/15.30-20.00)

10- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta ve Eğirdir'de toplu temel atma ve açılış merasimlerine iştirak edecek, Darı Deresi Projesini inceleme ve fidan dikimi etkinliğine katılacak ve seçim bürosu açılışı gerçekleştirecek.

(Isparta/10.30-17.30)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Genç MÜSİAD'ın düzenlediği "Milli İrade ve Küresel Sermaye" başlıklı programa katılacak.

(İstanbul/09.30)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Sivil Toplum Merkezi'nin açılışını yapacak.

(Kocaeli/14.00)

13- CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, partisinin Çiğdem Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışına katılacak.

(Ankara/18.00)

14- TBMM'den

- Genel Kurul'da, dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik yapan tasarının görüşmeleri devam edecek.

(14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, hükümeti kurmakla görevlendirilen İskan Bakanı İbrahim Mihlib'in çalışmaları, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

(Kahire)

3- Ukrayna ile gerginliğin tırmandığı Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki gelişmeler takip ediliyor.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 Ocak ayı dış ticaret istatistikleri ile 2013 yılı 4. çeyrek inşaat işgücü girdi endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Deniz Kuvvetleri Komutanlığının son dönemde kazandığı yetenekleri kamuoyuna tanıtmak için Deniz Hava Komutanlığı ve TCG Büyükada'ya basın turu düzenlenecek, deniz karakol uçakları tanıtım uçuşu yapacak.

(Kocaeli/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 8. hafta maçında Fenerbahçe Ülker ile Yunanistan'ın Olympiakos takımları Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

2- Spor Toto Süper Lig'de 23. hafta Beşiktaş-Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediyespor- Bursaspor maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/Manisa/20.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 28 Şubat 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahçesini çapalayan çiftçi Bizans dönemine ait altın sikkeler buldu
    08:51 Bahçesini çapalayan çiftçi Bizans dönemine ait altın sikkeler buldu

    Hatay'da bir çiftçi, bahçesini çapalarken traktörünün pulluğuna takılan küpten çıkan Bizans dönemine ait 22 altın sikkeyi yetkililere teslim etti. İçinden altın çıkan küp karşısında şaşıran çiftçi İsmet Kaya, altın sikkeleri devlete teslim etmenin memnuniyetini yaşadığını belirtti.

  • Sungurlu'da Tırın Sıkıştırdığı Otomobil Kaza Yaptı, 1 Kişi Yaralandı
    08:51 Sungurlu'da Tırın Sıkıştırdığı Otomobil Kaza Yaptı, 1 Kişi Yaralandı

    Çorum'un Sungurlu ilçesinde tırın sıkıştırdığı otomobilin orta refüje çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • Develigücü Kümede Kalmak İstiyor
    08:51 Develigücü Kümede Kalmak İstiyor

    Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Develigücü, kalan maçlarını da kazanarak kümede kalmayı hedefliyor. Başkan İbrahim Şimşek, takımın hedefe çok yaklaştığını belirtti ve kalan maçları kazanmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

  • Antakya'da tavuk çiftliğinde çıkan yangın söndürüldü
    08:50 Antakya'da tavuk çiftliğinde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan bir tavuk çiftliğinin karton deposunda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Bakan Yerlikaya: '41 ilde uyuşturucuya karşı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonunda 268 kişi yakalandı'
    08:49 Bakan Yerlikaya: '41 ilde uyuşturucuya karşı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonunda 268 kişi yakalandı'

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına ve satışını yapanlara yönelik 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor
    08:48 Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Hacılar Erciyesspor, sahasında oynayacağı 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor. Futbol Şube Sorumlusu Halit Aysu, 'Kümede kalmak için kazanmalıyız' dedi. Ligde 5. sırada bulunan Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor müsabakasından galibiyetle ayrılarak yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

  • Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı
    08:43 Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi ile ilgili önemli bir karara imza attı. Başvurular 3 Nisan'da başladı ve 23 Nisan'da sona erecek.

  • Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulan depremzede anlatıyor
    08:41 Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulan depremzede anlatıyor

    Hatay'da meydana gelen depremde Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulmayı başaran Mehmet Özdemir, binanın yerle bir olma anını unutamıyor. Özdemir, bu büyük yapının bu kadar çürük olacağını düşünmediğini belirtiyor.

  • Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı
    08:40 Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı

    Hatay'da meydana gelen depremde bine yakın insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans'ın enkazından sağ kurtulan Mehmet Özdemir, deprem anında yaşadığı korku dolu anları unutamıyor. Özdemir, Rönesans Rezidans'ın yerle bir olduğu anları hafızasından silemediğini belirtiyor.

  • Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı
    08:39 Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerini tebrik ederek, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı
    08:38 Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Egemen K. (25) idaresindeki hafif ticari araç, Cumhuriyet Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dere yatağına devrildi. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü ve yolcu Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Araç iş makinesi yardımıyla bölgeden kaldırıldı.


Advertisement