Gündem Özeti / 25 Şubat 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 25 Şubat 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

25.02.2015 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/13.00)

2- AK Parti TBMM grubu toplanacak.

(TBMM/12.15)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, JW Marriot Hotelde, Kuveyt milli günü resepsiyonuna katılacak.

(Ankara/18.30)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Finlandiya'da, Parlamento Başkanı Eero Heinaluoma tarafından kabul edilecek, AB İşlerinden Sorumlu Büyük Komite ve Dışişleri Komitesi'nin başkanları ve üyeleriyle görüşecek.

- Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ve Avrupa İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Lenita Toivakka ile bir araya gelecek Bozkır, onuruna verilen yemeğe katılacak, düşünce kuruluşu Paasikivi Society'nin düzenlediği toplantıda konuşma yapacak.

(Helsinki)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsünde, Çevresel Test Merkezinin temel atma töreni ile Tahribatsız Test Merkezinin açılış törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, G20-OECD Nitelikli Çıraklık ve İşbaşında Eğitimin Teşviki Konferansı'nın açılışına katılacak.

(Antalya/09.00)

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anıt mezarını, Azerbaycan Şehitliği ve Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve mevkidaşı Elmar Memmedyarov, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı yapacak. Çavuşoğlu, onuruna verilen yemekten sonra Başbakan Artur Rasizade ve Meclis Başkanı Oktay Asadov tarafından kabul edilecek, Azerbaycan Diplomasi Akademisi Üniversitesinde konuşma yapacak.

(Bakü)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gazi Üniversitesi öğrencilerini kabul edecek.

(Ankara/16.15)

7- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarım Sektörü Entegre Yönetim Bilgi Sistemi Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşma yapacak.

(Ankara/11.30)

8- TBMM Genel Kurulunda, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

9- HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş, partilerinden milletvekili aday adayı olacak Dengir Mir Fırat ve Mithat Sancar'ın başvurularını alacak.

(Ankara/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'de, hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah hareketinin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlamasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı "Hapishaneler Baskını" davasının görülmesine devam edilecek.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Başkanı Nihat Özdemir, sektördeki son gelişmeleri Anadolu Ajansı Finans Masası'nda değerlendirecek.

(İstanbul/10.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 Aralık dönemine ilişkin katı yakıt verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Ahi Evran Üniversitesi tarafından fahri doktora diploması verilmesi törenine katılacak.

(Kırşehir/15.30)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'ne doğru

- Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Liverpool maçı öncesi BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Siyah beyazlılar, Liverpool maçı hazırlıklarını aynı yerde yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

Liverpool Teknik Direktörü Brendan Rodgers, ISG Airport Hotelde basın toplantısı yapacak.

(İstanbul/16.00/17.00/19.30)

- Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Napoli maçı öncesi San Paolo Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Trabzonspor, son antrenmanını maçın oynanacağı San Paolo Stadı'nda yapacak.

(Napoli/18.30/19.00)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda, Arsenal-Monaco ve Bayer Leverkusen- Atletico Madrid maçları oynanacak.

(Londra/21.45/Leverkusen/21.45)

3- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 27. hafta maçları yapılacak.

4- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 18. hafta maçları oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement