Gündem Özeti / 24 Nisan 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 24 Nisan 2014

ANADOLU AJANSI.

24.04.2014 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ticaret borsasının 100. yıl ödül töreninde yer alacak, Sheraton Otelde yemeğe katılacak.

Gül, ticaret borsası kampüsünün temel atma töreninin ardından Ankara'ya dönecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek.

(Adana/12.30/13.30/15.00/Ankara/18.30)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası dolayısıyla TBMM Kreşi'ndeki çocukların düzenledikleri program ile AKM'deki Bingöl Tanıtım Günleri'ne katılacak.

(TBMM/10.30/Ankara/12.00)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, parti genel merkezinde, AK Parti 4. Büyük Kongre delegeleriyle istişare toplantısı yapacak.

(Ankara/11.00)

4- Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve beraberindeki heyet, Mahkemenin kuruluşunun 52. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

(Ankara/09.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 6. Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Malta Köşkü'nde, "Siyasetin Mihenk Taşı Seçimler ve 30 Mart" konulu çalıştaya katılacak.

(İstanbul/10.00)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Parlamenter Asamblesi 3. Daimi Komite "Medeniyetler Arası Diyalog ve İnsan Hakları Toplantısı"nın açılış törenine katılacak, büyükşehir belediyesini ziyaret edecek.

(Antalya/10.00/12.30)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ta, 3 yeni destek programının tanıtımına katılacak.

(Ankara/10.00)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile KESK Genel Başkanı Lami Özgen'i, ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/12.00)

6- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye- Kazakistan Karma Ekonomik Komisyon 8. Dönem Toplantısı'na katılacak.

(Kazakistan)

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "20. Türkiye Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı"nda (ICCI) yer alacak.

(İstanbul/10.30)

8- İçişleri Bakanı Efkan Ala, AA Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/09.00)

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bingöl Tanıtım Günleri"nin açılışında yer alacak.

(Ankara/11.00)

10- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Ticaret Odasında, Çanakkale Şehitliği'ni ziyarete giden öğrencileri uğurlama törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

11- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Belek Cornelia Diamond Otelde düzenlenen "Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantıları Kongresi"nde bulunacak.

(Antalya/10.00)

12- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eldivan, Ilgaz ve Bayramören belediyelerini ziyaret edecek.

(Çankırı/12.15/13.15/15.00)

13- TBMM Genel Kurulu'nda, bazı ülkelerle imzalanan uluslararası anlaşma ve sözleşmeleri uygun bulan tasarılar ele alınacak.

(TBMM/14.00)

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TÜMSİAD şubesinde "Yeni Türkiye'nin İnşası Konferansı"na katılacak.

(İstanbul/19.00)

15- CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, basın toplantısı yapacak.

(TBMM/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

3- Filistin'de, Hamas ve Fetih yönetimleri arasında milli mutabakata varılmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Gazze/Ramallah/Kudüs)

4- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

5- Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Tunus'ta temaslarda bulunacak.

(Tunus)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplanacak.

(Ankara/14.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayı konut satış istatistikleri ile nisan ayı sektörel güven endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Çanakkale Kara Savaşları'nın 99'uncu yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi, Fransız ve İngiliz Anıtları ile 57'nci Alay Şehitliği'nde törenler yapılacak.

(Çanakkale/10.15/12.30/13.20/15.30)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final ilk maçları yapılacak

İki İspanyol takımının mücadelesine sahne olacak maçta Sevilla, Valencia'yı ağırlayacak. Portekiz'in Benfica takımı ise İtalyan Juventus takımı ile sahasında karşılaşacak.

(Sevilla/22.05/Lizbon/22.05)

2- Beko Basketbol Ligi'nde Trabzonspor Medical Park ile Galatasaray Liv Hospital arasındaki erteleme maçı, Hayri Gür Spor Salonu'nda oynanacak.

(Trabzon/19.00)

3- Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi play-off final serisi ikinci maçında, Halkbank, sahasında Fenerbahçe Grundig ile TVF Başkent Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(Ankara/18.00)

4- Erkekler Hentbol Türkiye Kupası Dörtlü Final mücadelesi, Celal Atik Spor Salonu'nda başlayacak. Mersin Hentbol ile Nilüfer Belediyesi, Beşiktaş ile Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, karşı karşıya gelecek.

(İzmir/17.00/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 24 Nisan 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement