Gündem Özeti / 16 Nisan 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 16 Nisan 2014

ANADOLU AJANSI.

16.04.2014 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Letonya Cumhurbaşkanı Berzins Ankara'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Andris Berzins'i Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak.

Gül ve Berzins, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından anlaşmaların imza törenine katılacak, ortak basın toplantısı yapacak.

Gül, Berzins onuruna Çankaya Köşkü'nde resmi akşam yemeği verecek.

(Ankara/11.45/12.00/12.30/13.30/19.30)

Cumhurbaşkanı Berzins, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret edecek, baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşme yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Berzins ile Resmi Konut'ta bir araya gelecek.

(TBMM/16.00/16.15/Ankara/14.30)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, parti genel merkezinde, milletvekilleri ile istişare toplantısı yapacak, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yi Resmi Konut'ta kabul edecek.

(Ankara/10.00/17.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ATO Congresium'da, " Türkiye'deki Ruhsal ve Zihinsel Engelli Bireylere Yönelik Toplum Temelli Hizmetlerin Sürdürülebilir Gelişimine Dair Öncülük Konferansı"na katılacak.

(Ankara/09.00)

2- AB Bakanı Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile Bakanlıkta bir araya gelecek.

(Ankara/11.30)

3- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye- İran Karma Ekonomik Komisyonu 24. Dönem Toplantısı'na ve Türkiye-İran İş Forumu'nun açılışına katılacak, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile görüşecek.

(Tahran)

4- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Letonya Eğitim ve Bilim Bakanı Ina Druviete ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek.

(Ankara/15.00)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye- Gana Karma Ticaret ve Ekonomik Komite (KEK) IV. Dönem Toplantısı'na katılacak, KEK protokolünü imzalayacak, Gana Sağlık Bakanı Hanny-Sherry Ayittey ile bir araya gelecek.

(Akra)

6- TBMM'den

TBMM Genel Kurulu'nda, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Kanunu'nda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, kurumun şikayetleri almasının birinci yılı dolayısıyla basın toplantısı düzenleyecek.

(TBMM/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasının yansımaları, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu 2013 yılı doğum istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, The Marmara Taksim Otelinde EDU SUMMIT I. Eğitim Zirvesi'ne katılacak.

(İstanbul/09.00)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında, Bursaspor ile Galatasaray, Bursa Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Bursa/20.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek finalinde, CSKA Moskova- Panathinaikos ve EA7 Emporio Armani-Maccabi Electra serilerinde, ilk maçlar yapılacak.

(Moskova/19.00/Milano/21.45)

3- Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi baraj etabı ikinci devre ikinci maçlarında, Konak Belediyesi- Tokat Belediyesi Plevnespor, İnegöl Belediyesi-Çankaya Belediyesi ANKA, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/16.00/18.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 16 Nisan 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon
    11:22 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. C.G.Ç.'nin yağma, gasp, kasten yaralama ve oto hırsızlığı suçlarından 34 adet kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı
    11:20 Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Şüpheliler, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve aynı gün maskeli olarak silahla saldırı düzenlemişlerdi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda zanlılar yakalanmış ve adliyeye sevk edilmişlerdir.

  • Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı
    11:20 Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı

    İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde belediye başkanı seçilen Mehmet Türkmen, mazbatasını alarak göreve başladı.

  • Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü
    11:18 Kontrolden çıkarak takla atan otomobil hurdaya döndü

    Eskişehir'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarpan, daha sonra ise takla atan otomobil hurdaya dönerken, sürücü yaralandı. Kaza, bugün sabah 04.30 sularında Odunpazarı İlçesi Prof. Dr. Nabi Avcı Bulvarı üzerinde meydana geldi. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kopenhag'da Tarihi Borsa Binası Alevlere Teslim Oldu
    11:16 Kopenhag'da Tarihi Borsa Binası Alevlere Teslim Oldu

    Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu. Alevlerin sardığı binanın simge kulesi yıkıldı.


Advertisement