Gündem Özeti / 11 Ekim 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 11 Ekim 2014

ANADOLU AJANSI.

11.10.2014 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmamhatip Lisesi ile toplu açılış törenlerine katılacak, valilik ve belediyeyi ziyaret edecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açış törenine iştirak edecek olan Erdoğan, Rize Valiliğince organize edilen ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılacağı akşam yemeğine iştirak edecek.

(Rize/11.00/13.00/14.30/15.30/16.30/18.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ABD'de.

Başbakan Yardımcısı Babacan, ABD'nin başkenti Washington'da, IMF Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında temaslarına devam edecek. Babacan, ayrıca, Uluslararası Finans Enstitüsü'nde konuşma yapacak. (Washington)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, valilik, büyükşehir belediyesi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Cumalıkızık Mahallesi'nde incelemelerde bulunacak.

(Bursa/10.00-12.30)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi 2015-2016 geçici üyelik adaylığı için New York'a gidecek.

- Çavuşoğlu, Kuzey Amerika Başkonsoloslar Toplantısı'na katılacak.

(New York)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın 1. Ekonomi Zirvesi'nde iş adamlarına hitap edecek.

(Aydın/13.00)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gürcistan'da.

Yıldız, Gürcistan Hükümeti ve Türk firmalar arasındaki imza törenine ve Paravani Hidroelektrik Santrali açılış törenine katılacak, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili'nin katılımıyla düzenlenen akşam yemeğine iştirak edecek.

(Batum)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çırağan Sarayı'nda, İslam Konferansı Örgütü Gençlik Forumu'na katılacak.

(İstanbul/10.00)

7- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kent merkezinde izinsiz gösterilerde zarar gören iş yerlerinde inceleme yapacak, ziyaretlerde bulunacak.

(Batman/11.00)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, partisince düzenlenen "6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu Uygulama Sonuçları Çalıştayı"na katılacak.

(Sakarya/09.30)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Karatay ve Çumra ilçelerinde delege seçimlerine katılacak.

(Konya/11.00/13.00)

10- MHP'nin "Ülke gündeminde yer alan konular ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaların" ele alınacağı MHP Merkez Yönetim Kurulu ve TBMM Grubu'nun 2 gün sürecek ortak toplantısı, Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret sonrası Kızılcahamam ilçesinde başlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD örgütü hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Mısır'da İhvan mensuplarına yönelik yargılamaları ile darbe karşıtı gösteriler sürüyor.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumahurbaşkanı Muhammed Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed Biltaci ve siyasi aktivist Ahmet Duma'nın yargılandıkları davaların görülmesine devam edilecek.

(Kahire)

GÜNCEL

1- Bingöl'de emniyet müdürüne yönelik silahlı saldırıda şehit edilen Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun cenazesi, memleketi Amasya'da toprağa verilecek

(Amasya/12.30)

SPOR

1- "NBA Global Games 2014" kapsamında Fenerbahçe Ülker ile NBA'in son şampiyonu San Antonio Spurs, Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/19.00)

2- FIA Dünya Rallikros Şampiyonası'nın 11. ayak yarışları Intercity İstanbul Park'ta başlayacak.

(İstanbul/14.00)

3- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde ikinci hafta müsabakaları D, F ve I gruplarında 8 karşılaşmayla tamamlanacak.

4- İtalya'da süren Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası yarı finalinde ABD-Brezilya ve İtalya-Çin maçları yapılacak.

(Milano/18.30/21.45)

5- Türkiye Basketbol Ligi'nde 2014-2015 sezonu 5 maçla başlayacak.

6- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 7. hafta karşılaşmaları yapılacak.

7- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 4. hafta müsabakaları oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement