Gündem Özeti / 1 Temmuz 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 1 Temmuz 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- TBMM Genel Kurulu'nda Meclis Başkanı seçimi için 3. ve 4. tur oylamaları yapılacak.

01.07.2015 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- TBMM Genel Kurulu'nda Meclis Başkanı seçimi için 3. ve 4. tur oylamaları yapılacak.

(TBMM/15.00)

2- CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.00)

3- MHP TBMM Grubu toplanacak.

(TBMM/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerikalı Senatör Tim Kaine başkanlığındaki ABD Kongresi heyetiyle görüşecek.

(Ankara/12.00)

2- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Zeytinburnu Şubesinin iftar programına katılacak.

(İstanbul/20.30)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin genel merkezinde Birleşmiş Milletler Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra ile görüşecek.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mısır'da Başsavcı Hişam Berekat'ın konvoyunu hedef alan bombalı saldırının ve Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin "idam kararları uygulanacak" yönündeki açıklamasının yankıları takip ediliyor.

(Kahire)

2- İsrail ordusunun, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu'na müdahale ederek "Marriane" adlı tekneye el koymasının yankıları izleniyor.

(Gazze)

3- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

GÜNCEL

1- Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Konferans Salonunda düzenlenecek "Mülkiyet Hakkı Alacak ve Marka" konulu seminere katılacak.

(Ankara/14.00)

SPOR

1- Sezonun üçüncü grand slam organizasyonu olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ana tablo maçları İngiltere'nin başkenti Londra'da devam edecek.

(Londra)

2- Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

(Trabzon/13.00)

**

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    21:53 Afyonkarahisar'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D. yönetimindeki otomobil refüje çarparak şarampole devrildi. Kazada, R.Ö.D. hayatını kaybederken, sürücü E.D. ve İ.G. yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulansla Dinar Devlet Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement