Gündem / 9 Mayıs 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 9 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wyndham Grand Hotel'de düzenlenecek İktisadi Kalkınma Vakfının "50. Yılında Türkiye-AB İlişkileri" Programı'na katılacak.

09.05.2015 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wyndham Grand Hotel'de düzenlenecek İktisadi Kalkınma Vakfının "50. Yılında Türkiye-AB İlişkileri" Programı'na katılacak.

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Açılış Töreni'nde bulunacak olan Erdoğan, Ege Ordu Komutanlığını ziyaret edecek.

Erdoğan, Atatürk Stadyumu'nda düzenlenecek İzmir Toplu Açılış Töreni'ne katılacak, İzmir Valiliği ile Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(İstanbul11.00/14.00-İzmir/16.30-19.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Büyük Anadolu Oteli'nde, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'na iştirak edecek.

Hatay ve Mersin'de partisinin mitinglerinde konuşacak ve valilikleri ziyaret edecek Davutoğlu, Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenecek MÜSİAD 25. Kuruluş Yıldönümü programına katılacak.

(Ankara/11.00/Hatay/13.30/14.00/Mersin/16.30/17.00/İstanbul/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'na katılacak, İstanbul 2 Numaralı Seçim Çevresi'ne dahil ilçelerde seçim çalışması yapacak.

(Ankara/11.00/İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Şehir Hastanesi ve İl Müftülüğü binası ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve TOKİ iş birliğinde yapılacak konutların temel atma törenlerine katılacak, AK Parti il teşkilatına hizmeti geçenler için verilecek vefa yemeğine iştirak edecek.

(Bursa/11.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Öğrenci Buluşması",  "Memur-Sen Trabzon Buluşması" ve "Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması" ve "Başkanlık Sistemi Paneli"ne katılacak.

(Trabzon10.30/17.00/19.30/Rize13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İktisadi Kalkınma Vakfının Kuruluşunun 50. Yıldönümü toplantısına ve 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamındaki açık hava etkinliklerine katılacak, AB Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonunun ortaklaşa kurduğu bilgi standını ve 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri kapsamındaki IPA Fotoğraf Sergisi ve konser alanını ziyaret edecek.

(İstanbul/11.00-16.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakatlar Konfederasyonu Başkanlığını ziyaret edecek, "8. Uluslararası Öğrenci Buluşması" programının açılışına katılacak.

(Ankara/10.30/Sakarya/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Küresel Yönetişimin Yeni Paradigmaları konulu Global Liderlik Forumu ile MÜSİAD 25. kuruluş yılı dönümü özel kutlamasına iştirak edecek.

(İstanbul/09.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beyşehir'de, parti teşkilatı ile kahvaltıda buluşacak, Vuslat Parkı yürüyüşüne katılacak, Bakanlığıyla ilgili tesislerde incelemede bulunacak.

- Kültür Park Gençlik Programı'na iştirak edecek Kılıç, Çumra Belediye Stadyumu'nda sporcularla söyleşi yapacak, Adakale- Karkın maçının başlangıç vuruşunu gerçekleştirecek, yüzme havuzu inşaatında inceleme yapacak.

(Konya/10.30-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu'nun açılış törenine katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dünya Sağlık İçin Hareket Günü Yürüyüşü'ne, Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı ödül töreni Şehir Hastanesi ile TOKİ'nin temel atma törenlerine ve Dünya Ebeler ve Hemşireler Günü programına katılacak.

(Bursa/08.30-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince Bingöl'de düzenlenecek mitinge katılacak.

(Bingöl/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisince Kahramanmaraş'ta düzenlenecek mitingde konuşacak.

(Kahramanmaraş/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Zeytinburnu'nda sevgi yürüyüşüne katılacak.

(İstanbul/14.00)   (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Üsküdar Meydanı'nda UDEF-TUGVA 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması açılış programına iştirak edecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, seçim irtibat büroları açılışına katılacak, esnaf ziyaretinde bulunacak, çay ocağında vatandaşlarla buluşacak.

(Trabzon/14.00-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

15- CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Ankamall Alışveriş Merkezi'ndeki esnafla bir araya gelecek. Keçiören Ayvalı seçim bürosu ve Nevşehirliler Federasyonu dernek başkanlarını ziyaret edecek, Akyurt'ta seçim çalışması yapacak.

(Ankara/12.30-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

16- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, yapımı devam eden İznik Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapacak, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

(Bursa/12.30/Yalova/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'nda dönemin Nazi Almanya'sına karşı elde ettiği zaferin 70. yılı törenleri nedeniyle Kızıl Meydan'da askeri geçit töreni düzenlenecek. Törene 20'nin üzerinde ülkenin liderleri ve üst düzey temsilcileri katılacak.

(Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Sada kentine yapılan hava operasyonu ve yansımalarıyla, ülkede 12 Mayıs Salı gününden itibaren 5 günlük ateşkes ilan edilmesinin yansımaları takip edilecek.

(Sana/Sada)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Gençlerbirliği- Akhisar Belediyespor, Bursaspor- Kardemir Karabükspor, Medicana Sivasspor- Fenerbahçe ve Balıkesirspor-İstanbul Başakşehir maçları oynanacak.

(Ankara/13.30/Bursa/16.00/Sivas/Balıkesir/19.00) (Fotoğraflı)

2- PTT 1. Lig'in 32. haftasında Elazığspor- Kayserispor ve Osmanlıspor- Adana Demirspor maçları yapılacak.

(Elazığ/14.00/Ankara/18.30) (Fotoğraflı)

3- Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezon oynanacak 6 maçla tamamlanacak. Ligin son haftasında Beşiktaş İntegral Forex- Fenerbahçe Ülker, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray Liv Hospital-Rönesans TED Ankara Kolejliler, Türk Telekom- Anadolu Efes, Trabzonspor Medical Park-NSK Eskişehir Basket ve TOFAŞ- Banvit maçları oynanacak.

(İstanbul/Ankara/Trabzon/Bursa/16.30) (Fotoğraflı)

4- Voleybol Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda yarı final maçları oynanacak.

(Zürih/16.30/19.00)

5- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off final serisinin dördüncü maçında Abdullah Gül Üniversitesi ile Galatasaray Odeabank, Kadir Has Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Kayseri/18.30) (Fotoğraflı)

6- Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu toplantısı yapımı süren Vodafone Arena'da yapılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Bayanlar Hentbol Süper Lig play-off yarı final ikinci maçlarında Yenimahalle Belediyespor ile Ardeşen Gençlik, Muratpaşa Belediyespor ile Kastamonu Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Ankara/Antalya/17.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement