Gündem / 5 Ağustos 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 5 Ağustos 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Yeni Zelanda Genel Valisi Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda Genel Valisi Jerry Mateparea'yı resmi törenle karşılayacak, baş başa görüşeceği Mateparea onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

05.08.2015 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Yeni Zelanda Genel Valisi Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda Genel Valisi Jerry Mateparea'yı resmi törenle karşılayacak, baş başa görüşeceği Mateparea onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Mateparea ile bir araya gelecek.

(Ankara-TBMM/18.00/18.15/19.00/15.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) , Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda gerçekleştirilecek 3. gün toplantısıyla sona erecek.

- YAŞ kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a arz edilecek.

(Ankara/10.00)

3- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığını ve Üsküdar Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(İstanbul/11.00/11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Oyuncak Sektörü Çalıştayı'na katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 48. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu Malezya'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully ile ayrı ayrı görüşecek.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesinde "Türk Dış Politikası: Fırsatlar ve Meydan Okumalar" konulu ders verecek olan Çavuşoğlu, daha sonra ülkeden ayrılacak.

(Kuala Lumpur) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Valilik, Belediye, AK Parti İl Başkanlığı ve Ticaret Odasını ziyaret edecek, Ekonomi Zirvesi'ne katıldıktan sonra Mevlana Türbesi'ne ziyarette bulunacak, MÜSİAD ödül ve İSO ilk 1000 ödül törenlerine katılacak.

(Konya/13.00-20.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genç Diplomat Akademisi'nin açılışında "Uluslararası Enerji Arenasında Etkin Bir Oyuncu Olarak Türkiye" başlıklı konuşma yapacak.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın cenaze törenine katılacak.

(Osmaniye/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kırşehir'deki Hasat Bayramı etkinliğinde bulunacak.

(Kırşehir/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vefat eden annesinin Şuhut ilçesinde Yenicami'deki cenaze törenine katılacak.

(Afyonkarahisar/13.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Mısır'da 6 Ağustos Perşembe günü açılacak "Yeni Süveyş Kanalı"nın töreni için yapılan hazırlıklar takip ediliyor.

(Kahire/İsmailiyye)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014'e ilişkin hane halkı tüketim harcaması istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Birleşik Görev Kuvveti-151 (CTF-151) bünyesinde Aden Körfezi ve Somali açıklarında deniz haydutluğuyla mücadelede görev yapacak TCG Gemlik Fırkateyni, Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'nde düzenlenecek törenle uğurlanacak.

(Muğla/10.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşları 11 maçla tamamlanacak.

Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı ile Fenerbahçe, 0-0'ın rövanşında Lviv Arena'da karşılaşacak.

(Lviv/21.45) (Fotoğraflı)

2- Trabzonspor ile Makedonya'nın Rabotnicki takımları arasında yapılacak UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı öncesi, her iki takımın teknik direktörleri Şota Arveladze ile Igor Angelovski, müsabakanın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

(Trabzon/18.00/19.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Medipol Başakşehir ile Hollanda'nın AZ Alkmaar takımları arasında yapılacak mücadele öncesi, her iki takımın teknik direktörleri Abdullah Avcı ile John van den Brom, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ayrı ayrı basın mensuplarının karşısına çıkacak.

(İstanbul/18.30/19.30) (Fotoğraflı)

4- Rusya'da devam eden 16. Dünya Su Sporları Şampiyonası'ndaki yüzme yarışmalarında, milli sporculardan Ekaterina Ivanova Avramova, Kemal Arda Gürdal, Alpkan Örnek ve karma 4x100 metre karışık takımı mücadele edecek.

(Kazan/09.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü
    11:48 Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı kestane balı rekoltesini düşürdü

    Sinop'ta iklim değişikliği ve gal arısı zararlısının etkisiyle kestane balı rekoltesinde düşüş yaşanıyor. Arıcılar, arıların kış aylarında yeteri kadar uyuyamaması ve ilkbahar yağışlarının koloni çoğalmasını engellemesi nedeniyle endişeli. Ayrıca, kestane çiçeklerinin yağmur nedeniyle yıkanması ve gal arısının kestane ağaçlarına zarar vermesi de bal üretimini olumsuz etkiliyor. Arıcılar, iklim değişikliğiyle mücadele etmenin mümkün olmadığını belirterek, uyum sağlamak gerektiğini vurguluyor.

  • Seyir haindeki araçtan kedinin üzerine şişe attı: O anlar kamerada
    11:47 Seyir haindeki araçtan kedinin üzerine şişe attı: O anlar kamerada

    Gürpınar'da seyir halindeki bir araçtan kedinin üzerine şişe atıldı. Olay, araç kamerası tarafından görüntülendi ve sosyal medyada yayıldı. Gözaltına alınan sürücüye toplamda 2 bin 70 TL ceza uygulandı.

  • Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor
    11:47 Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor

    Kocaeli'de açılan otomotiv kursu, sektörün ara elaman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olurken, vatandaşların araçlarındaki arızalara müdahale etmelerini kolaylaştırıyor. Kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak sektörde iş bulma imkanı elde ediyor.

  • Adana'da kaçak havai fişek imalathanesine operasyon: 2 kişi yakalandı
    11:46 Adana'da kaçak havai fişek imalathanesine operasyon: 2 kişi yakalandı

    Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez Çukurova ilçesinde bir çiftlik evine kaçak havai fişek imalathanesi kurulduğu ihbarını aldı. Ekipler, eve düzenledikleri operasyonda çok sayıda malzeme ele geçirdi ve olayla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

  • Çanakkale'de Kaçak Sigara Operasyonunda 181 Adet Puro ve 25 Adet Sigara Ele Geçirildi
    11:46 Çanakkale'de Kaçak Sigara Operasyonunda 181 Adet Puro ve 25 Adet Sigara Ele Geçirildi

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçak sigara operasyonunda 181 adet gümrük kaçağı puro ile 25 adet gümrük kaçağı paket sigara ele geçirildi. Operasyonda ayrıca cinsel içerikli ürünler, sigara sarma kağıdı ve gümrük kaçağı alkol de bulundu. Şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

  • Muğla'da sağlık personeli hastaları oy kullanma merkezlerine taşıyacak
    11:45 Muğla'da sağlık personeli hastaları oy kullanma merkezlerine taşıyacak

    Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde hastanede yatan ve evde sağlık hizmeti alan yatağa bağımlı seçmenlerin oy kullanma sürecini kolaylaştırmak için 227 sağlık personeli, 74 araç ve 235 sağlık personeli görevlendirdi. Hastalar, ambulanslar ve hasta nakil araçlarıyla oy verecekleri merkezlere transfer edilecek ve oy kullanma sürecinde sağlık personeli refakat edecek.

  • Emet ilçesi Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri iftar programında ilçe protokolünü misafir etti
    11:44 Emet ilçesi Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri iftar programında ilçe protokolünü misafir etti

    Emet ilçesinde bulunan Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, düzenledikleri iftar programında ilçe protokolünü ağırladı. Kaymakam, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Savcıları ve daire müdürleri, öğrencilerle birlikte iftar yaparak bir araya geldi. İftar sonrası yapılan sohbette protokol üyeleri, öğrencilere hedef belirleme ve disiplinli çalışma konusunda tavsiyelerde bulundu.


Advertisement