Gündem / 3 Mayıs 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 3 Mayıs 2014

Gündem / 3 Mayıs 2014

ANADOLU AJANSI.

03.05.2014 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valiliği, belediyeyi, deniz ve garnizon komutanlığını ziyaret edecek.

Gül, Gürgen By Mangal'da öğle yemeğinin ardından rektörlüğe ve Amasra'ya ziyarette bulunacak.

(Bartın/11.00/12.05/13.00/14.00/16.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, amcası Arslan Karabulut'un Pir Sultan Abdal Cemevi'nde yapılacak cenaze törenine katılacak.

(Tunceli) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yenişehir, İznik, İnegöl ve Gürsu ilçe belediyelerini ziyaret edecek.

Arınç ayrıca kent merkezinde Türkiye Bursları Uluslararası Öğrenciler Akademisinin konferansına, AK Parti İl Başkanlığında İl Kadın Kolları yöneticileriyle toplantıya, Bilim ve Teknoloji Merkezinde milletvekilleri, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıyla akşam yemeğine katılacak.

(Bursa/10.30-20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, nikah ile açılış törenlerine, " Denizli'de Sağlık ve Termal Turizminin Dünü, Bugünü ve Geleceği" konulu çalıştaya katılacak, AK Parti'li belediye başkan ve meclis üyeleriyle bir araya gelecek.

(Denizli/14.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülülü)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bandırma ETİ Maden Tesisleri'ni, valiliği, büyükşehir belediyesini ziyaret edecek, madencilik şirketinin açılış törenine katılacak.

(Balıkesir/10.00-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, BKR International "Asya Pasifik/ EMEA Ortak Bölgesel Toplantısı"nda yer alacak.

(İstanbul/11.05) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yüksek Koordinasyon Kurulu ve Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu müşterek toplantısında bulunacak.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Vakfı 34. Olağan Genel Kurulu, ESAM Milli Eğitim Sempozyumu ve Osmanlı Türkçesi kurslarının sertifika törenine katılacak.

(Ankara/10.00/11.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Feshane Fuar ve Kongre Kültür Merkezi'ndeki 8. Giresun Günleri etkinliğinde bulunacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfınca düzenlenen "3 Mayıs Milliyetçiler Günü 2. Türk Gençlik Kurultayı"nda yer alacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye Gazeteciler Sendikasının "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" yürüyüşüne katılacak.

(İstanbul/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır'da darbe karşıtları hakkında verilen idam kararları, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin, "göstericileri öldürmek" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ukrayna'nın doğusunda ve güneybatısındaki Odessa kentine sıçrayan olaylarla ilgili gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 144 kilometrelik yedinci etabı, Kuşadası-İzmir arasında gerçekleştirilecek.

(Aydın/10.45) (Fotoğraflı)

2-  TBMM Koşusu, 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda gerçekleştirilecek.

(Ankara/16.30) (Fotoğraflı)

3- Avrupa Tekvando Şampiyonası Azerbaycan'da sürüyor.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta, Kardemir Karabükspor-Torku Konyaspor, Eskişehirspor- Kayserispor, Medical Park Antalyaspor- Elazığspor, Kayseri Erciyesspor- Gaziantepspor, Beşiktaş- Kasımpaşa ve Galatasaray-Gençlerbirliği maçlarıyla başlayacak.

(Karabük/Eskişehir/Antalya/Kayseri/15.30/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

5- Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde, VakıfBank ile Fenerbahçe arasındaki play-off final serisinin dördüncü maçı Burhan Felek Voleybol Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı)

6- Hentbol Erkekler Süper Lig'de, Beşiktaş ile Nilüfer Belediyesi arasındaki play-off yarı final serisinin ikinci maçı, Süleyman Seba Spor Salonu'nda oynanacak.

(İstanbul/15.30) (Fotoğraflı)

7- Beko Basketbol Ligi'nde, Aliağa Petkim ile Royal Halı Gaziantep, erteleme maçında İzmir ENKA Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İzmir/16.00) (Fotoğraflı)

8- Beşiktaş Kulübü'nün olağan divan kurulu toplantısı, Ceylan InterContinental Otel'de yapılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluşunun 107. ve Atatürk'ün sarı lacivertli kulübü ziyaret edişinin 96. yıl dönümleri dolayısıyla Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde tören düzenlenecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- PTT 1. Lig'de 38. hafta, Bucaspor- Manisaspor, 1461 Trabzon-TKİ Tavşanlı Linyitspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor- Fethiyespor ve Boluspor-Tekden Denizlispor maçlarıyla başlayacak.

(İzmir/Trabzon/16.00/Gaziantep/Bolu/19.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 3 Mayıs 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Bozdağ'da Kar Yağışı
    16:38 Denizli'de Bozdağ'da Kar Yağışı

    Denizli Kayak Merkezi'nin de bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki Bozdağ'da, öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü. Bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye geldi, fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.

  • Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var
    16:34 Emre Belözoğlu: Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı var

    MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Türk futbolun geleceğinden umutsuz olduğunu belirterek, Türk futbolunun düzelmesi için 25-30 seneye ihtiyacı olduğunu söyledi. Belözoğlu ayrıca, Türk futbolunda yapılması gereken değişiklikler ve Beşiktaş ile yapacakları Türkiye Kupası maçları hakkında da görüşlerini paylaştı.

  • Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı
    16:33 Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş İlk Nikahı Kıydı

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, başkanlık görevine seçilmesinin ardından ilk nikahını kıydı. Yeni evli çifte tavsiyelerde bulunan Başkan Toptaş, mutluluklar diledi.

  • Aksaray'da fırtına ve toz bulutu etkili oluyor
    16:32 Aksaray'da fırtına ve toz bulutu etkili oluyor

    Aksaray'da fırtına şehir merkezi ve karayollarında etkili oluyor. Fırtınanın etkisiyle poşetler havada uçuşurken, karayollarında yer yer toz bulutları oluşuyor, ağaçlar savruluyor.


Advertisement