Gündem / 26 Temmuz 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 26 Temmuz 2014

Gündem / 26 Temmuz 2014

ANADOLU AJANSI.

26.07.2014 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitingde konuşacak, Valiliği ziyaret edecek, Başakşehir Stadı'nın açılışına katılacak ve sporcularla iftar yapacak.

(Diyarbakır/16.00/18.00/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silifke, Mezitli ve Yenişehir belediyelerini ziyaret edecek, Mezitli'de iftara katılacak.

(Mersin/10.00-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanı seçimine doğru

- Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, basın toplantısı düzenleyecek, kanaat önderleriyle toplantı, halkla buluşma, şehir turu, Valilik ziyareti, seçim bürosu açılışı ve yürüyüşe katılacak, iftar programında bulunacak.

(Antalya/12.00-20.20) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şölende halka seslenecek, Narlıdere Cemevi'ni ziyaret edecek, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'ndeki iftara katılacak.

(Aydın/13.30/İzmir/17.30/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti il başkanlığının Atıcılar Spor Kompleksi'ndeki iftarına katılacak.

(Bursa/20.34) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, valilik, belediye, Kaynaşlı, Yığılca, Çilimli, Cumayeri ve Gümüşova ilçelerini ziyaret edecek, Gölyaka'da iftara katılacak.

(Düzce/11.00-22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, valilik, büyükşehir belediyesi ile huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezini ziyaret edecek, 2. Geleneksel KADEM iftarında yer alacak.

(Balıkesir/11.00/11.45/12.30/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu,  AK Parti Cumhurbaşkanlığı Adayı Seçim Ofisi'nin açılışı ile AK Parti il başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılacak.

(Antalya/18.00/Burdur/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'de Kent Meydanı'nda düzenlenen iftar programına katılacak.

(Kocaeli/20.34) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün şehit yakınları ve gaziler için vereceği iftarda bulunacak.

(Bingöl/19.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Fatih ilçesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan "Şehzade Külliyesi Türbeleri"nin açılışını yapacak.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı toplantısına katılacak, esnafı ziyaret edecek ve bayramlaşacak.

Keşan Küçükdoğanca'da toplu açılış törenine katılacak Müezzinoğlu, Havsa, Süloğlu, Lalapaşa ilçelerini ziyaret edecek, Edirne'de esnaf ziyaretinde bulunarak, bayramlaşacak Fatih Mahallesi'nde halk iftarına katılacak.

(Edirne/11.00-21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Pehlivanköy ve Babaeski beldelerini ziyaret edecek, Kırklareli Üniversitesi Rektörlük salonunda düzenlenecek İl Danışma Meclisi toplantısına ve festival alanındaki iftar programına katılacak. Soylu, Lüleburgaz'da İstanbul Caddesi'ndeki T Cafe'de sahur yapacak.

(Kırklareli/14.30/17.00/20.15/00.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail'in Gazze'ye hava ve karadan sürdürdüğü saldırılarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Gazze/Kudüs/Ramallah) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Saldırıların durdurulmasına yönelik temaslar kapsamında Kahire'de bulunan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi'nin görüşmeleri takip edilecek.

İsrail'in saldırıları, İngiltere'nin başkenti Londra'da  protesto edilecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Mısır'da, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, "Şehitlerin Bayramı" adı altında birçok kentte darbe karşıtı gösteri düzenleyecek.

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) sözcüsü Yasir Mahrez'in "gösteri kanununa muhalefetten" yargılandığı davanın karar duruşması görülecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ukrayna'daki gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- İsrail'in Gazze'ye saldırılarını 11 dilde yayımladıkları ortak bildiriyle kınayan rektörler ve üniversitelerini temsilen, bazı rektörler tarafından Hacettepe Üniversitesinin Sıhhiye'deki Rektörlük binasında basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin yakınlarını ziyaret edecek.

(İzmir/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası Konya'da sürüyor.

Türkiye, C Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Yunanistan ile karşılaşacak.

(Konya/20.45) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 26 Temmuz 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    13:20 Kayseri'de Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin uyuşturucu ticaretini kaldırımda gerçekleştirdikleri tespit edilirken, 142 adet hap ele geçirildi. Yakalanan şahısların güvenlik kameraları tarafından kaydedilen anları da bulunuyor.

  • Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor
    13:19 Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor

    Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, 1 Eylül itibariyle başlayacak olan av yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uzun, 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığının yasak olacağını belirtti. Ayrıca, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na göre av yasağı döneminde palamut balığının avcılığı ve satış yerlerinde ticarete konu edilmesinin idari yaptırım gerektirdiğini vurguladı.

  • Kocaeli'de Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi ile Üreticilere Destek
    13:19 Kocaeli'de Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi ile Üreticilere Destek

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibe ile yerli ırk tavuk, yem ve kümes desteği verilecek.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    13:17 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 değer kazanarak 9.091,13 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,46 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,37 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran yüzde 3,39 ile bilişim, en çok gerileyen ise yüzde 0,78 ile kimya petrol plastik oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve bankanın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Küçükçekmece'de uzun namlulu silahla havaya ateş açan şüpheli kamerada
    13:16 Küçükçekmece'de uzun namlulu silahla havaya ateş açan şüpheli kamerada

    Küçükçekmece'de, bir şüpheli ağabeyiyle yaşadığı alacak verecek meselesi yüzünden uzun namlulu silahla rastgele havaya ateş açtı. Silahla dehşet saçan şüphelinin o anları çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı. Olayda kimse yaralanmazken, şüpheli gözaltına alındı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi
    13:16 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi

    CHP Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de mera kapsamı dışına çıkarılan arazilerle ilgili açıklama yaparak, bu kararların hayvancılığın gelişmesini engellediğini belirtti. Adem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya seslenerek, çiftçilerin ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini ve bu yanlıştan vazgeçilmesini istedi.

  • Denizli'de meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı
    13:16 Denizli'de meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı

    Denizli'nin Buldan ve Çivril ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'
    13:16 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin açıklama yaparak, seçim sonuçlarını hızlı bir şekilde alacaklarını belirtti. Yavuz, Türkiye'de 1 milyon aktif ve 1 milyon lojistik destek sağlayan arkadaşlarıyla bu işi gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, sandık sayısının 259 bin 903 olduğunu ve herkesin kendi sandığında oy kullanması gerektiğini vurguladı.

  • Elazığlı genç tekvandocu Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarı hedefliyor
    13:15 Elazığlı genç tekvandocu Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarı hedefliyor

    Elazığ'da tekvandoda çeşitli dereceler elde eden 14 yaşındaki Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor. Acar, Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiği şampiyonalarda kendini geliştirerek, milli takım düzeyinde başarılar elde etmeyi hedefliyor. Hem spor hem de eğitim konusunda başarılı olan Acar, gelecekte Avrupa Şampiyonluğu için çalışmalarını sürdürüyor.

  • SUBÜ SADEM Kardeşlik Buluşması İftar Etkinliği Düzenlendi
    13:14 SUBÜ SADEM Kardeşlik Buluşması İftar Etkinliği Düzenlendi

    SUBÜ Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM) tarafından 'Kardeşlik Buluşması' temalı iftar etkinliği düzenlendi. Uluslararası öğrenciler, şehir protokolü ve üniversitenin akademik ve idari personelleriyle bir araya geldi. Programda SADEM Korosu öğrencileri ilahiler seslendirdi.


Advertisement