Gündem / 23 Haziran 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 23 Haziran 2017

Gündem / 23 Haziran 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Aleksandar Vucic'in Sırbistan Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla Sırbistan Sarayı'nda düzenlenecek törene katılacak.

23.06.2017 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Aleksandar Vucic'in Sırbistan Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla Sırbistan Sarayı'nda düzenlenecek törene katılacak.

(Belgrad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek, Kaya Termal Otel'de şehit aileleriyle iftarda bir araya gelecek.

(Ankara/10.00/İzmir/20.47) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünü dokuzuncu günde Bolu'da sürdürüyor.

(Bolu/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin annesi Şükran Özhaseki'nin cenazesi, Camii Kebir'de cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek.

(Kayseri/12.47) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vezirköprü ilçesinde Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe'nin cenaze törenine ve "Samsun Büyük İl İftar Programı"na katılacak.

(Samsun/12.47/20.19) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde "Subay Adayı Öğrencilerin Diploma Töreni"ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'ni ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ tesisleri toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı merasimi ile iftar programına katılacak.

(Edirne/16.45-21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Akçakoca AK Parti İlçe Teşkilatı'nın iftar programına iştirak edecek.

(Düzce/20.39) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Belçika'nın Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Pieter de Crem ve Ticaretten Sorumlu Komiser Cecilia Malmström ile görüşecek, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ile bir araya gelecek, Türk basınının temsilcileriyle toplantı gerçekleştirecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, seramik sergisi açılışına katılacak, Yeşilyurt Dini Hizmetler Vakfı Karslı Hoca Medresesi'ni ziyaret edecek, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliğinin iftarı ile Yeşilyurt Belediyesi Kiraz Yarışması programına iştirak edecek.

(Malatya/14.30-21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, haziran ayı sektörel güven endekslerini, mayıs ayı konut satış ile geçen yıla ilişkin su ürünleri istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB liderler zirvesinin ikinci ve son gününde terörle mücadele, göç, Brexit ve ekonomi konuları gündemde olacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ulu Camii'de cuma hutbesi irad edecek, valilik ve belediye başkanlığına ziyarette bulunacak, Müftülükte din görevlileriyle buluşacak.

(Zonguldak/13.00/14.30/15.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- "8. Uluslararası İstanbul Opera Festivali" Zorlu PSM'de sahnelenecek "Faust" operasıyla sona erecek.

(İstanbul/20.00)

SPOR

1- Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası 1. Lig Yarışmaları Finlandiya'da başlayacak.

(Vaasa/13.10)

ÖZEL HABER

1- Vergi ödemeyen e-ticaret şirketleriyle iki koldan mücadele

Maliye Bakanı Naci Ağbal:

"Bakanlık olarak e-ticarette haksız vergi rekabetiyle sonuna kadar mücadelede kararlıyız. Bu mücadelenin yollarından biri vergi kesintisi, diğeri ise resen vergi mükellefiyeti tesisi"

"Vergi mükellefi olan bir işletmemiz, Türkiye'den para kazanan ancak vergisini ödemeyen bir e-ticaret firmasına para aktarıyorsa, aktarılan bu para üzerinden kesinti yapacağız"

"Bu kesintinin müşteriyi, vatandaşı ilgilendiren bir boyutu olmayacak"

"Bu şirketler istedikleri kadar Türkiye'de mükellefiyet tesis ettirmesinler, Maliye Bakanlığı olarak bu şirketlerin faaliyetlerine bakıp resen vergi mükellefi yapabiliriz. Vergi denetimlerini başlattık"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- Bayramda 15 milyon kişi yollarda olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"Ramazan Bayramı nedeniyle 15 milyona yakın vatandaşımız yollarda olacak. Vatandaşlarımız, bayramda sevdiklerine daha rahat kavuşabilsin diye yoğunluğa karşı yollarda önlemlerimizi aldık"

"Bayram tatili süresince de Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı otoyol ve köprülerimizden geçişleri ücretsiz hale getirdik"

"Trafiğin en yoğun olduğu karayollarımızda, yol çalışmalarına 24-28 Haziran arasında ara verilecek. Otoyollar başta olmak üzere trafik yoğunluğu fazla olan devlet yollarında da bakım, onarım gibi çeşitli nedenlerle eksilen şeritler trafiğe açıldı"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

3- Engelli memur sayısı 50 bine yaklaştı

Kamuda 11 bin 529 kadın, 37 bin 418 erkek olmak üzere 48 bin 947 engelli, memur statüsünde istihdam ediliyor

Geçen yıl yapılan toplam 6 bin 310 alıma rağmen kamuda hala 13 bin 967 açık engelli kontenjanı bulunuyor

Açık kontenjanları doldurmak için harekete geçen kamunun, Devlet Personel Başkanlığı eliyle kurum ve kuruluşlardan istihdam edecekleri engelli sayısını toplamasının ardından bu yıl alınacak engelli sayısı açıklanacak

(Özcan Yıldırım/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 23 Haziran 2017 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement