Gündem / 15 Ekim 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 15 Ekim 2014

Gündem / 15 Ekim 2014

ANADOLU AJANSI.

15.10.2014 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikten toprak getirecek engelli vatandaşlar ile MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin DoğanÇankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.30/16.00/16.45)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyelerini ve Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(TBMM/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Karadeniz bölgesi milletvekilleriyle biraraya gelecek.

İçişleri Bakanlığı bilgilendirme toplantısına iştirak edecek olan Davutoğlu, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya'yı kabul edecek, ayrıca Çözüm Süreci toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00/14.30/17.45/18.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, valilik, belediye ve rektörlük ziyareti ile akademik yıl açılış programı, fahri doktora berat takdimi, kreş açılışı ve AK Parti il danışma meclisi toplantısına katılacak.

(Adıyaman/10.15-15.30)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Mövenpick Otel'de bakanlığın engelli vatandaşlara "iş koçluğu" projesinin tanıtım toplantısına katılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya'nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ve Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth ile ayrı ayrı görüşecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye- Pakistan Karma Ekonomik Komisyonu 15. Dönem Toplantısı Programı'na katılacak.

(Ankara/13.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, En Az Gelişmiş Ülkeler Grubu'nun BM daimi temsilcileri ile bir araya gelecek, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği tarafından BMGK adaylığı dolayısıyla verilecek resepsiyona iştirak edecek.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel ile görüşecek, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) organizasyonu ile Türk işadamları ve STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Almanya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, SETA Vakfı tarafından düzenlenen panele katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Alman Hanns Seidel Vakfı Başkanı Prof. Ursula Mannle ve Hans Seidel Vakfı Asya Daimi Temsilcisi Max Meier ile biraraya gelecek, AK Parti Karadeniz Bölgesi milletvekilleri toplantısına katılacak.

Kılıç, Bodrum'da düzenlenen Transplantasyon Kongresi'ne iştirak edecek.

(Ankara/09.15/10.00-Bodrum/18.30)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara Sanayi Odasının gündem toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yılın ocak-eylül dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçları, yıl sonu bütçe gerçekleşme tahmini ve 2015'in merkezi yönetim bütçe kanun tasarısına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Özel ASO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret edecek.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bakü'de Türk şehitliğini ziyaret edecek, BTK Konferansı Gala Yemeği'ne katılacak.

(Azerbaycan) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13-TBMM'den

Genel Kurul'da, bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmeleri uygun bulan kanun tasarıları görüşülecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

Adalet Komisyonu'nda, hakim ve savcılara ek tazminat verilmesini de içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan teklif ele alınacak.

(11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KİT Komisyonu, İller Bankası ile Et ve Süt Kurumu'nun 2012 yılına ait hesaplarını denetleyecek.

(10.30-14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - Mısır'da İhvan üyelerine yönelik yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 50 Teşkilat üyesinin yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının görülmesine devam edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor. (Kiev) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, ağustos ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklanacak.

(Ankara/10.00)

2- TÜİK, temmuz ayına ilişkin hanehalkı işgücü istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanan "İslamiyet ve Hristiyanlıkta Kavramlar Sözlüğü"nün tanıtımı, Taksim Martı Otel'de yapılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda 2014-2015 sezonunun ilk haftasında Banvit, İsrail'in Hapoel Kudüs, Beşiktaş İntegral Forex, Slovenya'nın Union Olimpija, Pınar Karşıyaka ise Yunanistan'ın PAOK takımlarını konuk edecek.

(Bandırma/19.00, İstanbul/19.30, İzmir/20.00) (Fotoğraflı)

2- Voleybolda Erkekler Spor Toto Şampiyonlar Kupası maçında Halkbank ile Fenerbahçe, Samsun'da karşı karşıya gelecek.

(Samsun/17.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2014-2015 sezonunun ilk maçında Laboral Kutxa ile Neptunas Klaipeda karşılaşacak.

(Vitoria/21.30)

4- Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi'nde yapılacak.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 8. hafta maçları yapılacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 15 Ekim 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Derin Tarih Dergisi 12. Yaşını Kutladı
    11:24 Derin Tarih Dergisi 12. Yaşını Kutladı

    Albayrak Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Derin Tarih dergisi, İstanbul Rami Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle 12. yaşını kutladı. Derginin genel yayın yönetmeni Taha Kılınç, Derin Tarih'in editoryal bağımsızlık, ekonomik güç ve çalışkan yazı işleri kadrosuyla seçkin bir konumda olduğunu belirtti. Dergi, Osmanlı'nın denizlerdeki hakimiyeti, Köprülü Ailesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu coğrafyalarda yaşananlar gibi birçok önemli konuyu dosya olarak işlemektedir. Ayrıca, dergi üç ayda bir özel sayı da yayınlamaktadır.

  • Diyarbakır'da Gasp ve Yaralama Olaylarına Karışan 6 Şüpheli Tutuklandı
    11:24 Diyarbakır'da Gasp ve Yaralama Olaylarına Karışan 6 Şüpheli Tutuklandı

    Diyarbakır'da gasp ve yaralama olaylarına karışan bir gruba yönelik düzenlenen operasyonda 6 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin kullandıkları suç aletleri ele geçirildi.

  • Muğla'da Fırtına Sonrası Enerji Nakil Hatlarındaki Patlamalar
    11:23 Muğla'da Fırtına Sonrası Enerji Nakil Hatlarındaki Patlamalar

    Muğla'nın Ula ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası evlerin ve araçların yakınından geçen enerji nakil hatları birbirine temas etmesi sonrası şiddetli patlamalar yaşandı. Fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine temas etmesi ve yaşanan patlama sonrası ilçede elektrik kesintisi yaşandı.

  • Eskişehir'de Şiddetli Yağmur ve Rüzgar Etkili Oldu
    11:23 Eskişehir'de Şiddetli Yağmur ve Rüzgar Etkili Oldu

    Eskişehir'de sabah saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sürücüler ve yayalar yollarda güçlük çekerken, polis ve karayolları ekipleri önlem aldı.

  • İzmit Belediyesi Ücretsiz Mantar Dağıtımına Devam Ediyor
    11:23 İzmit Belediyesi Ücretsiz Mantar Dağıtımına Devam Ediyor

    İzmit Belediyesi, mantar üretim tesisinde yetiştirdiği istiridye mantarlarını vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor. Son olarak Belsa A Blok önünde gerçekleştirilen mantar dağıtımıyla vatandaşlar memnuniyetini dile getirdi.

  • İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi
    11:22 İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere saldırı düzenlendi

    İran'ın İsfahan kentindeki askeri üslere yapılan saldırıda, insansız hava araçları ve füzeler hedef alındı. İranlı yetkililer saldırının sembolik önemine dikkat çekerken, İsrail'in İran'ın nükleer silah geliştirme programına gönderme yapmak istediği düşünülüyor. İran medyası ise üç patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Rusya ise İsrail'e İran'ın gerilimi yükseltmek istemediği mesajını iletti.

  • Özgür Özel, Anıtkabir'i ziyaret etti
    11:22 Özgür Özel, Anıtkabir'i ziyaret etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Milletvekilleri, İl başkanları ve parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve beraberindeki heyet Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine ulaştı. Özel ve heyet mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Özgür Özel Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı. Özel ve beraberindeki heyet, Anıtkabir avlusunda bulunan 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret etti.

  • Bursa'da istinat duvarının çöktüğü alan böyle görüntülendi
    11:20 Bursa'da istinat duvarının çöktüğü alan böyle görüntülendi

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde yağmurun etkisiyle istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü. Olayda 2 apartman hasar gördü, 2 kişi yaralandı ve 2 otomobil duvarın altında kaldı. İstinat duvarının çöktüğü alan dron ile görüntülendi. Apartmandakiler tahliye edildi.

  • Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu
    11:19 Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bir bilişim destek kuvveti kurdu

    Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Beijing'de düzenlenen kuruluş töreninde bilişim destek kuvvetine bayrak takdim etti. Xi, güçlü ve modern bir bilişim destek kuvveti inşa etme çabalarını vurguladı.


Advertisement