Gündem / 11 Ekim 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 11 Ekim 2014

Gündem / 11 Ekim 2014

ANADOLU AJANSI.

11.10.2014 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi ile toplu açılış törenlerine katılacak, valilik ve belediyeyi ziyaret edecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açılış törenine iştirak edecek olan Erdoğan, Rize Valiliğince organize edilen ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılacağı akşam yemeğine iştirak edecek.

(Rize/11.00/13.00/14.30/15.30/16.30/18.30)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ABD'de.

Başbakan Yardımcısı Babacan, ABD'nin başkenti Washington'da, IMF Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında temaslarına devam edecek. Babacan, ayrıca, Uluslararası Finans Enstitüsü'nde konuşma yapacak. (Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, valilik, büyükşehir belediyesi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Cumalıkızık Mahallesi'nde incelemelerde bulunacak.

(Bursa/10.00-12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi 2015-2016 geçici üyelik adaylığı için New York'a gidecek.

- Çavuşoğlu, Kuzey Amerika Başkonsoloslar Toplantısı'na katılacak.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın 1. Ekonomi Zirvesi'nde iş adamlarına hitap edecek.

(Aydın/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gürcistan'da.

Yıldız, Gürcistan Hükümeti ve Türk firmalar arasındaki imza törenine ve Paravani Hidroelektrik Santrali açılış törenine katılacak, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili'nin katılımıyla düzenlenen akşam yemeğine iştirak edecek.

(Batum) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çırağan Sarayı'nda, İslam Konferansı Örgütü Gençlik Forumu'na katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kent merkezinde izinsiz gösterilerde zarar gören iş yerlerinde inceleme yapacak, ziyaretlerde bulunacak.

(Batman/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, partisince düzenlenen "6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu Uygulama Sonuçları Çalıştayı"na katılacak.

(Sakarya/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Karatay ve Çumra ilçelerinde delege seçimlerine katılacak.

(Konya/11.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- MHP'nin "Ülke gündeminde yer alan konular ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaların" ele alınacağı MHP Merkez Yönetim Kurulu ve TBMM Grubu'nun 2 gün sürecek ortak toplantısı, Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret sonrası Kızılcahamam ilçesinde başlayacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD örgütü hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Mısır'da İhvan mensuplarına yönelik yargılamaları ile darbe karşıtı gösteriler sürüyor.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumahurbaşkanı Muhammed Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed Biltaci ve siyasi aktivist Ahmet Duma'nın yargılandıkları davaların görülmesine devam edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Bingöl'de emniyet müdürüne yönelik silahlı saldırıda şehit edilen Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun cenazesi, memleketi Amasya'da toprağa verilecek

(Amasya/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- "NBA Global Games 2014" kapsamında Fenerbahçe Ülker ile NBA'in son şampiyonu San Antonio Spurs, Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

2- FIA Dünya Rallikros Şampiyonası'nın 11. ayak yarışları Intercity İstanbul Park'ta başlayacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde ikinci hafta müsabakaları D, F ve I gruplarında 8 karşılaşmayla tamamlanacak.

4- İtalya'da süren Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası yarı finalinde ABD-Brezilya ve İtalya-Çin maçları yapılacak.

(Milano/18.30/21.45) (Fotoğraflı)

5- Türkiye Basketbol Ligi'nde 2014-2015 sezonu 5 maçla başlayacak. (Fotoğraflı)

6- Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 7. hafta karşılaşmaları yapılacak.

7- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 4. hafta müsabakaları oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı kabul etti
    14:29 Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı kabul etti

    Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'ı beraberindeki heyet kabul etti. Görüşmede Türkiye ve ABD ikili ilişkilerinin yanı sıra diğer uluslararası gelişmeler ele alındığı belirtildi. - ANKARA

  • Eski ortağının iş yerini bastı, kırılmadık eşya bırakmadı
    14:29 Eski ortağının iş yerini bastı, kırılmadık eşya bırakmadı

    Burdur'da eski ortağı ve akrabasının iş yerini sopayla basan bir kişi camı çerçeveyi aşağıya indirip marketin içini talan etti. Polis ekipleri tarafından yakalanan şahıs iş yeri sahibi şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı. Olay dün akşam saatlerinde Burdur merkez Yeni Mahalle Seymen Caddesi üzerinde bulunan bir tekel bayide meydana geldi.

  • Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı
    14:28 Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı

    Şanlıurfa'nın hububat üretim merkezlerinden biri olan Karacadağ bölgesindeki üreticilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bölgede yapılan üretimden elde edilen 900 ton pirincin organik ve besin değeri yüksek bir ürün olduğunu belirtti. Devletin verdiği desteklerle üretimin artırılması ve sağlıklı ürünlere ulaşılması hedefleniyor.

  • Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye
    14:28 Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankası'nın 818,2 milyar TL zarar etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Merkez 2013'ten 2023 yılına kadar 320 milyar TL kar etmiştir. 1 yıllık zarar 10 yıllık kararın 2,5 katıdır. Merkez Bankası 25 yıllık karını 1 yılda bir avuç zengine verdi. Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin TL yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır. Yazıklar olsun" dedi.

  • Bakan Şimşek'ten dedikoduları bitiren açıklama: Cumhurbaşkanımızın desteği tam
    14:27 Bakan Şimşek'ten dedikoduları bitiren açıklama: Cumhurbaşkanımızın desteği tam

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında kriz olduğu iddialarını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yalanladı. Bakan Şimşek, "Bir süredir yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanımızın başından beri tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz" dedi.


Advertisement