Gümüşhane'nin Bir Tarafı Yaz, Bir Tarafı Kış - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'nin Bir Tarafı Yaz, Bir Tarafı Kış

Gümüşhane\'nin Bir Tarafı Yaz, Bir Tarafı Kış

Baharın müjdecisi cemrelerin havaya, suya ve son olarak birkaç gün önce toprağa düşmesinin ardından Gümüşhane’de ortaya ilginç manzaralar çıktı.

09.03.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baharın müjdecisi cemrelerin havaya, suya ve son olarak birkaç gün önce toprağa düşmesinin ardından Gümüşhane'de ortaya ilginç manzaralar çıktı.

Sıcak havanın da etkisiyle kent merkezindeki bazı ağaçlar çiçek açarken, başta Köse Baraj gölü olmak üzere çok sayıda gölet yüzeyi ise hala buz tutmuş vaziyette.

Hasanbey Caddesinde ki tarihi konağında karşısında bulunan badem ağacı kent merkezinde çiçeklerini açan ağaçlardan birisi oldu. Güney yamaçtaki ağaç, son günlerde sıcak havanın da etkisiyle önce tomurcuklandı, ardından da çiçeklerini açarak yüzünü güneşe çevirdi.

Şehrin güney tarafındaki bazı ağaçların da tomurcuklandığı Gümüşhane'de geçtiğimiz yıllarda yaşanan don olayının bu yıl tekrar etmesi durumunda yalancı bahara aldanan çok sayıda meyveden bu yıl da ürün alınamayacağı düşünülüyor.

Öte yandan şehrin Yukarı Fırat havzasında yer alan Köse ilçesinde bulunan Köse Barajı başta olmak üzere il genelindeki onlarca göletin yüzeyi geceleri havaların hala soğuk olması nedeniyle buz tuttu.

Vatandaşlar, aynı anda şehrin bir tarafında ağaçların çiçek açması, diğer tarafında da baraj, gölet ve su birikintilerinin buz tutmasını Gümüşhane'nin güzelliklerinden birisi olarak yorumladı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'nin Bir Tarafı Yaz, Bir Tarafı Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement