Gümüşhane'de Kadınlar Teröre Lanet Yürüyüşü Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Kadınlar Teröre Lanet Yürüyüşü Gerçekleştirdi

Gümüşhane\'de Kadınlar Teröre Lanet Yürüyüşü Gerçekleştirdi

Gümüşhane’de kadın sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu ‘Gümüşhane Kadınlar Platformu’, kent merkezinde düzenlediği yürüyüş ile teröre lanet okudu.

30.08.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de kadın sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu 'Gümüşhane Kadınlar Platformu', kent merkezinde düzenlediği yürüyüş ile teröre lanet okudu.

Cumhuriyet Caddesinde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde toplanan kadınlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile Atatürk Caddesinde bulunan Fatih Parkı önüne kadar yürüdü.

Son zamanda meydana gelen terör olayları nedeniyle şehit olanların "burada" diye hep bir ağızdan haykırıldığı yürüyüş programında kadınlar "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı ve İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.

Yürüyüşün sonunda platform adına basın açıklamasını ise Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Arzu Ay gerçekleştirdi. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmasına başlayan Ay, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu hatırlatarak, böylesine anlamlı bir günde zafer coşkusunun son zamanlarda bayrağa sarılı şehit tabutları nedeniyle buruk olarak yaşandığını söyledi.

"BU KARA GÜNLERDE EN ÇOK ANALARIMIZIN YÜREKLERİ YANMAKTADIR"

Türk tarihinin çok büyük ve parlak zaferlerle dolu olduğunu, Türk milletinin tarih boyunca hürriyet ve istiklale örnek olmuş bir millet olduğunu kaydeden Ay, "Son zamanlarda bayrağa sarılı şehit tabutları yüreklerimizi dağlamakta, ülkemizin geleceği hakkında endişemizi artırmaktadır. Ülkemizin yaşadığı bu kara günlerde en çok analarımızın yürekleri yanmaktadır" dedi.

"TERÖRÜ LANETLE KINIYOR, YÜREĞİ YARALI ANALARIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ"

30 Ağustos Zafer Bayramında ulusal birliğe bağlılıklarını göstermek ve yüreği yaralı anaların acısını paylaşmak için toplandıklarını dile getiren Ay, "Bu üzücü olaylara sebebiyet veren terörü lanetle kınıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanı korumak için canını seve seve veren tüm Mehmetçiklerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere tüm vatanımızın başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün gençliğe hitabesinin okunmasının ardından program sona erdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Kadınlar Teröre Lanet Yürüyüşü Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement