Gümüşhane'de Eller Filistin'deki Çocuklar İçin Duaya Kalktı - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de Eller Filistin'deki Çocuklar İçin Duaya Kalktı

Gümüşhane\'de Eller Filistin\'deki Çocuklar İçin Duaya Kalktı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, Müslümanlar için bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde Filistin için özel program düzenledi.

24.07.2014 02:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, Müslümanlar için bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde Filistin için özel program düzenledi.

Teravih namazının ardından Zafer Meydanı'nda toplanan grup, Kur'an-ı Kerim dinledikten sonra Filistin için hazırlanan belgeseli izledi. Gümüşhane Gazze Meydanı adı verilen alanda özellikle minik çocukların görüntüleri karşısında hem dua, hem de İsrail'e lanet okuyan vatandaşlar, hep bir ağızdan İslam coğrafyasındaki tüm mazlumlar için dualar etti.

"İSRAİL TÜM BİRİMLERİYLE TÜRKİYE TOPRAKLARINI TERK ETSİN"

AGD'li gençler tarafından Filistin'le ilgili dövizlerin taşındığı, sloganların atıldığı programda konuşan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, Birleşmiş Milletler, AB ve NATO'nun Filistin'de ki katliam karşısındaki tavrını eleştirerek, Siyonist terör örgütü İsrail'in tüm birimleriyle Türkiye topraklarını terk etmelerini istedi.

"HÜKÜMETİMİZDEN DAHA SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ"

İsrail'in Ankara ve İstanbul'dan kovulmadığı sürece Filistin'de ki işgale son vermeyeceğini kaydeden Şenel, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan somut adımlar beklediklerini, terör devleti İsrail ile ilişkilerini sürdüren her ülkenin bu katliamdan sorumlu olduğunu söyledi.

Yaklaşık 100 yıldan beri Müslümanlara saldıran terörist İsrail'in bu hedefine ulaşmasının asla mümkün olmadığının altını çizen Şenel, tüm İslam alemini bu kutsi gece Filistin'de ki mazlumlar başta olmak üzere İslam coğrafyasında ki tüm mazlumlar için duaya çağırdı.

"DÜNYADA AKAN KAN VE GÖZYAŞI HEP MÜSLÜMANLARIN Kİ OLDU"

Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Avukat Akın Demir de konuşmasında Gazze'nin Müslümanların kan gözyaşı olduğunu belirterek, Gazze'de ki hadiselerin yıllarca Müslümanların kanayan yarası olduğunu söyledi. İsrail'in bu saldırıları her Ramazan ayında yaptığını hatırlatan Demir, "Nerede bir acı ve dram varsa o hadiseyi yaşayanların Müslümanlar olduğuna şahit oluyoruz. Dünyanın bütün coğrafyasında Müslümanlar acı ve ızdırap içerisinde. Myammar, Kerkük, Doğu Türkistan, Afganistan, Çeçenistan, Irak, Suriye, Filistin'de hep aynı acılara şahit oluyoruz. Dünyada akan kan ve gözyaşı hep Müslümanların ki oldu." diye konuştu.

"YAHUDİLER EN ÇOK UYARILAN KAVİMDİR"

Gümüşhane Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Yakup Topal ise konuşmasında sivil toplum örgütleri olarak harekete geçmeleri tepki göstermelerinin gerekliliğini, "Başımızdakiler daha ciddi tepki koysunlar" olarak açıkladı. Yahudilerin Kur'an-ı Kerim de en çok uyarılan kavim olduğunu dile getiren Topal, bu konuda ayetlerden örnekler aktardı.

"MÜMİNİN SİLAHI DUADIR, BU KUTSİ GECEDE KULLANALIM"

TOKİ Camii İmam Hatibi Kadir Naci Köktaş da İsrail'in Filistin halkına yaptığı katliam ve zulüm için bütün Müslümanların dua silahını kullanmalarını istedi. "Filistin'in, Gazze'nin intikamı Allah'u Teala tarafından bizzat alınacaktır, müsterih olun" ifadelerini kullanan Köktaş, "Dua müminin silahı, füzesi, bombası, tabancası, tüfeğidir. Dua müminin nefse ve şeytana karşı, kafire karşı, bu meydana ve Kadir Gecesinde İsrail'e karşı ve bütün Müslümanlara karşı zalimlik yapanlara karşı en büyük silahıdır. Bu silahı bu gece iyi kullanalım." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Naci Köktaş hocanın yaptığı dua ile program sona erdi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de Eller Filistin'deki Çocuklar İçin Duaya Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement