Gümüş Kuşak' İş Sahibi Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Gümüş Kuşak' İş Sahibi Yapıyor

Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gümüş Kuşak İleri Yaşam Akademisi Meslek Eğitim Kursları meslek sahibi yapıyor.

10.06.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gümüş Kuşak İleri Yaşam Akademisi Meslek Eğitim Kursları meslek sahibi yapıyor.

Eyüp Belediyesi'nin İŞKUR ve Darülaceze Vakfı ile ortaklaşa başlattığı Gümüş Kuşak İleri Yaşam Akademisi Meslek Eğitim Kursları devam ediyor. Kurslarda, yaşlı ve engelli bakım uzmanlığı ile ütü görevlisi eğitimleri verilirken, kursiyerlere uzman oldukları alanlarla ilgili verilen teorik ve pratik eğitimlerle mesleklerini sertifikalandırmaları amaçlanıyor. Bu eğitimlerle iş arayanlara meslek edindirme hizmeti sunulurken, işverenler için de kalifiye eleman yetiştiriliyor.

Yaklaşık 1 ay önce başlayan ilk dersler, 2 gün teorik ve 3 gün uygulamalı eğitim şeklinde devam ediyor. Eğitimler sonunda kurslara devam eden kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavda başarılı olmaları halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onaylı uzman sertifikaları verilecek.

"EN ÖNEMLİ KIYMETİMİZ İNSAN KAYNAĞI"

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yaklaşık 2 buçuk ay önce başlayan projenin olumlu sonuçlar vermeye başladığını belirterek, "O gün 'Biz bir köprü vazifesi göreceğiz. İstihdama ve sosyoekonomik yapıya destek olmaya çalışıyoruz. En önemli kıymetimiz olan insan kaynağını, efektif ve proaktif bir şekilde harekete geçirerek istihdamı arttıracağız. Umarım hep birlikte bereketli çalışmalar yaparız' demiştim. Bugün bu sözlerimin karşılığını görmekten, vatandaşlarımıza rızk konusunda vesile olmaktan büyük gurur duyduğumu belirtmek isterim. Eyüp'te işsiz kimse kalmasın istiyoruz. Nitelikli elemanlar oluşturup onların bir iş sahibi olması en büyük hedeflerimizden biri" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüş Kuşak' İş Sahibi Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement