10 Numara Yağ Satıcılarına Operasyon - Son Dakika
Ekonomi

10 Numara Yağ Satıcılarına Operasyon

10 Numara Yağ Satıcılarına Operasyon

Akaryakıt kaçakçılığının önlenmesi amacıyla 10 numara yağ satıcılarına operasyon düzenlendi.

23.08.2014 10:29  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, akaryakıt kaçakçılığının önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Bakanlık tarafından yapılan yasal ve idari düzenlemelerin saha denetimlerini daha sonuç alınabilir hale getirmesi sonrasında akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin saha denetimlerine daha da ağırlık verdiklerini belirten Bakan Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

SAHA DENETİMİNİN KAPSAMI GENİŞLEDİ

"Aynı zamanda diğer ilgili kurumlar tarafından Bakanlığımda geçici olarak görevlendirilen alanında uzman personelin saha denetimi yapan ekiplere dahil edilmesiyle saha denetimlerinin niteliğini ve kapsamını genişlettik. Böylece akaryakıt kaçakçılığına yönelik mali denetimi de aynı anda sahada yapar hale geldik. Görsel ve yazılı basın yayın organlarında son dönemde sıkça gündeme gelen ve can kayıplarına mal olan otobüs yangınlarının nedeni olarak 10 numara madeni yağ ve standart dışı akaryakıt kullanımı olduğu iddia edilmektedir. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü de bu iddialarla ilgili olarak merkez operasyon birimleri ve taşradaki operasyon birimleriyle koordineli olarak birçok denetim ve operasyon gerçekleştirdi."

"AKARYAKIT DOLUM MALZEMELERİNE DE EL KONULDU"

Bakan Yazıcı açıklamasında operasyonlardan bir bölümünün Kocaeli Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde yapıldığına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi personeli ile Bakanlığımız bünyesinde geçici olarak görevlendirilen Maliye Gelir Uzmanları ve Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelinden oluşturulan ekiple akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında; İzmit bölgesinde şehirlerarası yol güzergahlarında madeni yağ ticareti yapan firmalara yönelik operasyonlar düzenlendik. Yürütülen çalışmalarda Adapazarı- Bilecik yolu Pamukova bölgesi, İzmit Adapazarı güzergahı ve Körfez bölgesinde, yapılan takipler neticesinde teneke kutular içinde bulunan akaryakıt harici petrol ürününün, tır-kamyon-otobüs türü araçların yakıt depolarına özel olarak hazırlanmış plastik huniler vasıtasıyla boşaltıldığı sırada 5 ayrı işyerine düzenlenen operasyonlarda; suçüstü olarak iş yerlerinde 7 bin 256 kilogram On Numara yağ olarak bilinen akaryakıt harici ürün ile akaryakıt dolum malzemelerine el konuldu."

"ADLİ MAKAMLARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU"

Hayati Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili olarak yürütülen bu çalışmalar neticesinde 5'i araç sürücüsü olmak üzere 12 şüpheli hakkında yasal işlem yapılarak adli makamlara suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Bakan Yazıcı, şüpheli görülen durumlarda Alo 136 Gümrük Muhafaza, 155 Polis, 156 Jandarma ve 158 Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın telefonlarına vatandaşların bildirimde bulunabileceğini ifade etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi 10 Numara Yağ Satıcılarına Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.


Advertisement