Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Muğla'da - Son Dakika
Politika

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Muğla'da

"Geride kalan 12 yıllık süre içerisinde AK Parti değil de geçmişte denenmiş partilerden birisi yönetiyor olsaydı, çok büyük bir ihtimalle Türkiye mevcut coğrafyasını koruyamazdı"

25.10.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Geride kalan 12 yıllık süre içerisinde AK Parti değil de geçmişte denenmiş partilerden birisi yönetiyor olsaydı, çok büyük bir ihtimalle Türkiye mevcut coğrafyasını koruyamazdı" dedi.

Bakan Canikli, AK Parti İl Teşkilatının Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği Ekim Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Canikli, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli dönemeç noktalarından bir tanesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yönetilmesi kolay bir ülke olmadığını ifade eden Canikli, "Etrafımız adeta ateş çemberi içinde. Komşularımızın önemli bir kısmında çok ciddi siyasi çalkantılar var. Başta Irak ve Suriye olmak üzere yönetimler adeta kontrolü kaybetmiş vaziyetteler. Türkiye'nin etrafı tam anlamıyla yangın yerine dönmüş durumda" diye konuştu.

Etrafındaki yangın devam ederken Türkiye'nin bu coğrafyada adeta bir vaha, bir barış adası gibi hayatiyetini sürdürdüğüne dikkati çeken Canikli,  bunun başarılması çok zor bir olay olduğunu kaydetti.

-Türkiye cazibe merkezi

Yanı başındaki yaşananlara rağmen 12 yıldın beri Türkiye'nin ciddi bir sıkıntı yaşamadan ve ülke topraklarında herhangi zayiat yaşatmadan hayatiyetini sürdürdüğünü dile getiren Canikli, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye cazibe merkezi olma özelliğini bu dönemde de devam ettiriyor. Çevresindeki ülkelerden Türkiye'ye milyarlarca dolar yatırım akıyor. Her yıl söylediğim bu komşu ülkelerden Türkiye'ye 10 milyar doların üzerinde kaynak akmaya devam ediyor. Bunların önemli bir bölümü de Türkiye'de kalıcı olarak yatırım yapıyorlar. Bütün bu sıkıntılara rağmen bütün bu coğrafyanın cazibe merkezidir."

"En önemlisi Türkiye tek parça olarak hayatiyetini devam ettiriyor " diyen Canikli, "Geride kalan 12 yıllık süre içerisinde AK Parti değil de geçmişte denenmiş partilerden birisi yönetiyor olsaydı, çok büyük bir ihtimalle Türkiye mevcut coğrafyasını koruyamazdı. Ne Sayın Kılıçdaroğlu'nun CHP'si ne de Sayın Bahçeli'nin MHP'sinin yönetim anlayışıyla, olaylara bakış açılarıyla Türkiye'nin tek parça olarak tutulması kesinlikle mümkün değildi. Bu kadrolar tarafından yönetilmiyor olmasaydı büyük ihtimalle Türkiye bugün çok farklı şeyleri tartışıyordu. Bütün bu olaylar yaşanırken Türkiye'yi tek parça halinde tutabilmek çok önemli bir başarıdır" ifadelerini kullandı.

-"Coğrafya yeniden şekillendiriliyor"

Canikli, sadece içeriden kaynaklanan nedenlerle değil, önemli bir bölümü dışarıdan planlanan, senarize edilen ve bu bölgede sahnelenen oyunlar dikkate alındığında tehlikenin büyüklüğünün anlanabileceğini bildirdi. Bugünlerde Türkiye'nin de içinde olduğu coğrafyanın yeniden şekillendirilmeye çalışıldığını anlatan Canikli, şöyle devam etti:

"Suriye'deki, Irak'taki, Kobani'deki gelişmeler ve bazı ülkelerin ortaya koyduğu yaklaşımlardan yola çıkarak bunu söyleyebiliriz. Birinci Dünya Savaşı sonrasında ortaya konulan bu yapı, istedikleri gibi gitmiyor. Bu yorum doğru ise bu gidişatı etkileyen en önemli unsurlardan birisi son 12 yıldaki Türkiye'dir ve uyguladığı politikalardır."

Bakan Canikli, konuşmasında konvoyunda meydana gelen kazada yaralanarak, hastanede tedavileri süren 4'ü partili 6 kişiye geçmiş olsun temennisinde de bulundu.

- Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Muğla'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement