Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Millet, bizi tekrar tekrar iktidar yaparken, bu görevi verirken kara kaşımız, kara gözümüz için vermiyor.

25.04.2015 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Millet, bizi tekrar tekrar iktidar yaparken, bu görevi verirken kara kaşımız, kara gözümüz için vermiyor. Kendisine hizmet ettiğimiz için, kendisinin bir parçası olarak gördüğü, samimiyetimize inandığı ve desteksiz atmadığımız için veriyor" dedi.

Canikli, Şebinkarahisar karayolu üzerindeki 2 bin 220 rakımlı Eğribel Geçidi'ndeki, Giresun'u İç Anadolu'ya bağlayacak tünelin temel atma törenine katıldı.

Eğribel Tüneli yatırımının gerçekleştirilmesi için talimat veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Canikli, Eğribel'in kar ve fırtınasının meşhur olduğunu, Giresun'dan İç Anadolu ve güneye gitmek isteyenlerin tünelde güvenli ve konforlu geçiş yapabileceğini söyledi.

Muhalefet mensuplarının yatırımların gerçeği yansıtmadığını ve yatırımları "balon" olarak ifade ettiklerini aktaran Canikli, "Biz bu yatırımları yapıyoruz. Havalimanını da organize sanayi bölgesini de yapıyoruz. 50 yıllık rüyaları gerçekleştiriyoruz. Tünelin inşaatına başlandı, yatırım programına alındı, ihalesi ve yer teslimi yapıldı, çalışma başladı. Biz buradayız, bunları yapıyoruz. Bunlar balon değil, gerçek" diye konuştu.

"Maalesef desteksiz atanlar var"

Canikli, milletin kendilerini iktidar yaparken kara kaşlarına bakmadığına dikkati çekti.

"Millet, bizi tekrar tekrar iktidar yaparken, bu görevi verirken kara kaşımız, kara gözümüz için vermiyor" diyen Canikli, şu değerlendirmede bulundu:

"Kendisine hizmet ettiğimiz için, kendisinin bir parçası olarak gördüğü, samimiyetimize inandığı ve desteksiz atmadığımız için veriyor. Peki desteksiz atanlar mı var? Maalesef desteksiz atanlar var. Her seçim öncesinde yeni bir piyasa açılıyor, vaat piyasası. Her siyasi parti başlıyor:  Ben şunu vereceğim, ben şunu vereceğim, başkasının verdiğinden 5 daha fazla vereceğim. Yani vaadin, atışın haddi, hududu yok. Geçen seçimlerde Sayın Kılıçdaroğlu'nun verdiği sözlerin maliyetini çıkardık. Yaklaşık 220 katrilyon lira para çıktı yani ikinci bütçe gerekiyor. Önüne gelen herkese söz verdi. Bunların gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını vatandaşımız anladı.

Bütün bunların sadece seçimi etkilemeye yönelik olduğunu anladı ve 2011 seçimlerinde destek vermedi yani inandırıcılığı yok. Milletimiz kendisine güvenmiyor çünkü güvense, inansa o söz verdiği insanların bir kısmı oy vermiş olsaydı, 2011 seçimlerinde tek başına iktidar olurdu."

Her seçim öncesinde büyük ölçüde vaatler verildiğini dile getiren Canikli, "Şimdi bu seçim öncesinde yine başladılar. Daha önce biliyorsunuz, Cem Uzan'ların sözleri vardı, taahhütleri vardı. Her türlü taahhütte bulundular. Sonra, Sayın Süleyman Demirel bu konularda uzmanlardan bir tanesiydi. Geçmişte seçim öncelerinde, 'Beni iktidara getirin, 500 günde bu ekonomiyi düzelteceğim' demişti. Tabii ki ekonomi düzelmedi" ifadesini kullandı.

Canikli, Türkiye'nin 2002'den önce büyük ekonomik krizler geçirdiğini belirterek, krizlerin desteksiz atışlar yüzünden olduğunu vurguladı.

"Sayın Kılıçdaroğlu, boşuna uğraşma"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini notere giderek tasdik ettirdiğini anımsatan Canikli, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Sayın Kılıçdaroğlu, sözler verdi, taahhütlerde ve vaatlerde bulundu. Millet destek vermeyince bu sefer, bu seneki vaatlerini notere götürdü ve tasdik ettirdi. İşin garibi, ilk defa noter işini icat eden de Haydar Baş. 2007 seçimlerinde Haydar Baş, 19'uncu notere gidiyor. Verdiği sözleri notere tasdik ettiriyor. Sayın Kılıçdaroğlu da bu seçimde onun taklidini yapıyor. Sayın Haydar Baş'ın verdiği taahhütlerle daha önce Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın verdiklerini topladığınız zaman bugün Sayın Kılıçdaroğlu'nun verdiği taahhütleri buluyorsunuz. Unuttukları nokta şu... Senin kredibiliten yoksa, millet sana güvenmiyorsa istersen 50 notere tasdik ettir. Ne işe yarar? İşe yaramaz, boşuna uğraşma. Sayın Kılıçdaroğlu, boşuna uğraşma."

Kılıçdaroğlu'nun bu yıl verdiği vaatlerle ilgili çalışma yaptıklarını hatırlatan Canikli, "Acizane uzmanlık alanımız. Hesabını, kitabını çıkardık. 157 milyarla 220 milyar arasında para gerekiyor. Tamam, güzel söylüyorsun da parayı bul. Parayı nereden bulacaksın? Kaynak nerede? Onun bir hesabını getir, götür. Devletin bütçesi de aynı şirketlerin ve ailenin bütçesi gibi. Geliri ve gideri var. Gelirinin üzerinde harcarsan batar, geçmişte olduğu gibi" şeklinde konuştu.

"Ülkemizin en uzun üçüncü tüneli olacaktır"

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan da Eğribel mevkisinde kış mevsiminin hayatı olumsuz etkilediğini ve bundan dolayı yolun ulaşıma kapalı kaldığını söyledi.

Eğribel Tüneli sayesinde ulaşımın daha rahat sağlanabileceğine işaret eden Turhan, "Eğribel Tüneli tamamlandığında Ovit ve Kırık tünellerinden sonra 5 bin 909 metre uzunluğuyla ülkemizin en uzun üçüncü tüneli olacaktır. Tünelin tamamlanmasıyla girişte rakım bin 860 metreye düşecek, çıkışında ise bin 700 metreye inecektir. Böylece yılın tamamında ulaşım sağlanabilecektir" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Bakan Canikli ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş ile diğer protokol mensupları tünelin temelini attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement