Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemi Başladı - Son Dakika
Yerel

Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemi Başladı

Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemi Başladı

Zonguldak Havalimanındaki gümrük kapısına gelen gurbetçiler, oy kullanmaya devam ediyor.

26.07.2014 14:19  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı seçimi için Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havalimanı'nda bulanan gümrük kapısına gelen gurbetçiler, oy kullanmayı sürdürüyor.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre 10 Ağustos'a kadar oy verme işleminin süreceği gümrük kapılarından Zonguldak Havalimanı'nda da yurt dışında yaşayıp Türkiye'de bulunan ya da randevu aldığı veya kendisi için belirlenen günde yaşadığı ülkede oyunu kullanmayan seçmenler sandık başına gidiyor.

Zonguldak Havalimanı'nda kurulan tek sandıkta 14.00 itibarıyla Bartın ile Zonguldak'ın Devrek ve Çaycuma ilçesine tatil için gelen gurbetçilerden 57'si oylarını kullandı.

Gurbetçilerden İdris Aydın (39), AA muhabirine, Almanya'da yaşadığını ve tatil için memleketi Bartın'a geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanmak üzere havalimanına geldiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Memleketimizin hayrı için oyumuzu kullanmaya geldik. Gurbetçilere ilk defa oy kullanma hakkının verilmesi, bizim için çok güzel bir şey. Şimdiye kadar hakkımız varken, Avrupa'da olduğumuz için hakkımızı kullanamadık. Seçme hakkımızı kullanmamız bence çok güzel oldu. Şu anda oy kullanma hakkından yararlanmak isteyen çok gurbetçi var. Yasal hakkımızı kullanamadık. Haliyle hakkımızın verilmesi memnun edici. Almanya'da da oy kullanma hakkımız vardı ama tatilde burada olduğumuz için oy kullanmak amacıyla havaalanını seçtik."

Soner Durdubaş da Almanya'dan Devrek ilçesine geldiğini belirterek, "Gurbetçilere ilk defa oy kullanma hakkı verilmesine mutlu olduk. Almanya'dan ülkemizdeki cumhurbaşkanı seçimlerini yakından takip ediyoruz. Yaklaşık iki haftadır Türkiye'deyim. Oyumu kullanmak için havaalanına geldim" dedi.

Halime Aydın da 35 yıldır Almanya'da yaşadığını vurgulayarak, Türkiye'deki seçimlere yönelik ilk defa sandık başına gittiğini, bunun da cumhurbaşkanı seçimi için olduğunu kaydetti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük Kapılarında Oy Verme İşlemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement