Gültan Kışanak: HDP Başkanlık Sistemine İzin Vermeyecek - Son Dakika
Güncel

Gültan Kışanak: HDP Başkanlık Sistemine İzin Vermeyecek

Gültan Kışanak: HDP Başkanlık Sistemine İzin Vermeyecek

Aydın'a partisinin seçim çalışmalarına katılmak amacıyla gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, İncirliova ve Germencik'te HDP'ye oy istedi.

15.05.2015 23:52  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'a partisinin seçim çalışmalarına katılmak amacıyla gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, İncirliova ve Germencik'te HDP'ye oy istedi. Kışanak, HDP var olduğu sürece başkanlık sistemine izin vermeyeceklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, HDP Aydın İl Başkanı Pınar Akpınar ve partililerle ilk ziyaretini İncirliova Alevi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Kışanak'ı Dernek Başkanı Kamber Gündoğan ve vatandaşlar karşıladı. İncirliova'da partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Gültan Kışanak vatandaşların cemevi istiyoruz sözüne, "Siz burada arsa ayarlayın ben size Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak cemevi yapma sözü veriyorum" dedi.

Kışanak, daha sonra Germencik'te Kızılcapınar Mahalellesi'ne geçti. Kışanak, burada Alevi Dedesi Mehmet Kaycer'in elini öptü alevi vatandaşlarla kahvede sohbet etti. Gültan Kışanak'ın geldiğini gören engelli bayan traktörün kasasında kahveye geldi. Engelli vatandaşı gören Kışanak, bayanın yanına giderek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

ALEVİLER ZOR GÜNLER GEÇİRDİ

İncirliova'daki alevi derneğini ziyareti esnasında bir konuşma yapan Kışanak, "Bu ülkede herkes acı çekti, ama aleviler o zor günleri o acıları katmerli yaşadılar. Bende bir alevi olarak bu acıları yaşayarak buralara kadar geldim. Kimliğimizi gizlediğimiz günler oldu. Okullarda ve işyerlerinde alevi olduğumuzu söyleyemedik. Ama aleviler bundan sonra kendi kimlikleri ve kendi inançlarıyla yaşayacaklar. Bu nedenle alevi canlarımıza diyoruz ki; gelin emeğinize sahip çıkın. Bu parti sizin partiniz. Sizin mücadelenizle ortaya çıkmış bir değerdir. Bizler olmasaydık bu mücadelenin bir ayağı eksik kalacaktı. Demokrasinin en temel ayağı Alevilerdir. Bu yıllarca böyle oldu. Bu parti ve bu yol Alevilerin yoludur. Diyarbakır'da toplam alevi sayısı 4 bini geçmez. Diyarbakır'ın nüfusu bir milyon 600 bindir. Ben burada Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. 2007'de ise oradan milletvekili seçildim. 2011'de Siirt'ten milletvekili seçildim. Bu siyasi gelenek tüm siyasi yargıları yıkmış bir siyasi gelenektir. Biz Diyarbakır'da ve Siirt'te bunu başardık. Şimdi Türkiye'nin dört bir yanında bunu başarmaya adayız. Bizim halklarımızın inançlarımızın birbiriyle sorunu yok. Bizi karşı karşıya getirmek isteyerek kendi saltanatlarını sürdürmek istiyorlar. Bizim sorunumuz bizimle değil hepimizin sorunu onlarladır. Kendilerine zaten saray yaptılar, saltanatın birde yanına başkanlık sistemi istiyorlar. Çünkü sadece başkan olacak geriye kalan heba ve kul olacak. Biz bunu ret ediyoruz biz özgür bir yola inanıyoruz. Her bir insan kıymetli ve değerlidir. Halkımız en az başkan kadar değerlidir" dedi.

CHP ALEVİLERİ ARKA BAHÇEDE OY OLARAK GÖRÜYOR

CHP'nin Alevileri arka bahçede oy deposu olarak gördüğünü ifade eden Kışanak, "Hiç kimse hevese kapılmasın HDP bu alanda her zaman bir araya geldiği sürece o başkanlık hevesi kursaklarında kalacak. Artık üzerimizde saltanat sürmelerine izin vermeyeceğiz. Bu coğrafyada kan akmasına çatışma çıkmasına izin veremeyeceğiz. HDP olarak aleviler için mecliste birçok önerge verdik ama CHP sözünde durmadı önergeye sıcak bakmadı. Yine diyanet işleri başkanlığı kaldırılsın din işleri devlet işlerinden tamamen ayrılsın insanlar inançlarını kendi inançları kapsamında yaşasınlar. Devlet ise buna müdahale etmesin dedik. Buna da CHP sahip çıkmadı. Alevilerde bu devlete vergi ödüyor ekmek aldığımız zaman bile vergi ödüyoruz. Ancak bu vergiler dağıtılırken biz aleviler maalesef yok. CHP yıllarca bunun sadece siyasetini yaptı. Alevileri arka bahçede oy deposu olarak gördü. Biz yıllardır şunu söylüyoruz; aleviler bir oy deposu değildir. Biz CHP gibi demiyoruz gelsinler bizim arka bahçemiz olsunlar. Sorgusuz sualsiz bize oy versinler demiyoruz. İçinde yer alsınlar kendilerini temsil etsinler. HDP barajı aşarsa Ak Parti iktidar olamayacak. Ak Parti'yi iktidardan uzaklaştıracak tek parti HDP'nin barajı aşmasıdır. HDP'nin barajı aşmaması durumunda zaten Ak Parti 400 milletvekili çıkaracak ve başkanlık sistemini de getirecek sarayında da oturacak. Biz HDP olarak var olduğumuz sürece başkanlık sistemi olamayacak buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Kışanak, buradaki ziyaretinin ardından Ortaklar Mahallesi'nde seçim bürosu açılışına katıldı. Açılışta bir kadın kalp krizi geçirerek fenalaştı. - İncirliova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gültan Kışanak: HDP Başkanlık Sistemine İzin Vermeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İngiliz turist Marmaris'te kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
    17:21 İngiliz turist Marmaris'te kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

    Muğla'nın Marmaris ilçesine tatile gelen İngiliz turist Denis Crawley, koyları gezmek için katıldığı tekne turunda denize atladıktan sonra kalp krizi geçirdi. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Crawley, hastaneye kaldırılarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kütahya'da Macar Çağdaş Sanatı Sergisi Açıldı
    17:20 Kütahya'da Macar Çağdaş Sanatı Sergisi Açıldı

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk' adlı sergi, Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında açıldı. Sergide, Macaristan'ın önde gelen 5 sanatçısına ait 33 eser yer alıyor. Açılışta konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, Türk ve Macar halkını kardeş olarak gördüklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise sanatın evrensel bir dil olduğunu vurgulayarak, serginin bilim, teknoloji ve matematikle iç içe olduğunu ifade etti.

  • Uşak'ta Otobüste Uyuşturucu Bulundu, 2 Kilo 670 Gram Skunk Ele Geçirildi
    17:20 Uşak'ta Otobüste Uyuşturucu Bulundu, 2 Kilo 670 Gram Skunk Ele Geçirildi

    Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüste uyuşturucu madde bulunduğu ihbarını değerlendirerek polis uygulama noktasında durdurdu. Yapılan aramada otobüsün bagaj kısmında bulunan peynir bidonları içeresinde gizlenmiş 2 kilo 670 gram skunk ele geçirildi. Uyuşturucu maddeyi otobüsle gönderdiği öğrenilen S.Ş. ise ekiplerce yakalayarak gözaltına alındı.

  • Amasya'da Telli Turna Çifti Yine Yuva Yaptı
    17:19 Amasya'da Telli Turna Çifti Yine Yuva Yaptı

    Amasya'da son 2 yıldır görüntülenen telli turna çifti, bu sene de aynı yere gelerek yuva yaptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Yedikır Baraj Gölü'nde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki telli turnaların yeni yaptıkları yuvada çift ve yumurtaları gözlem altına alındı. Türkiye Üreyen Kuş Atlası'nda telli turnanın Türkiye'de üreyen nüfusunun kalmadığı belirtilmişti.

  • Gümüşhacıköy TSO Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'i ziyaret etti
    17:19 Gümüşhacıköy TSO Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'i ziyaret etti

    Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Koca, Demir'e yeni görevinde başarılar dileyerek, ilçenin gelişmesi ve kalkınması için iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Demir ise ticaret odası ile iş birliğine her zaman açık olduklarını vurgulayarak, Hamamözü ilçesini kalkındırmak için birlikte çalışacaklarını ifade etti. Ziyaretin ardından Koca ve Demir, Hamamözü'nde bulunan bazı işletmelere ziyarette bulunarak, esnafla sohbet etti.

  • Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Seçimli Genel Kurulun Öne Çekilmesi Gerektiğini Söyledi
    17:19 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Seçimli Genel Kurulun Öne Çekilmesi Gerektiğini Söyledi

    Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz olarak açıkladığı seçimli genel kurul toplantısının öne çekilmesi gerektiğini belirtti. Özbek, Kulüpler Birliği'nin başlattığı imza kampanyasına ise artık gerek kalmadığını ifade etti. Özbek, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi ikna etmeye çalıştığını ve uzlaşmanın sonuç vereceğini düşündüğünü söyledi.


Advertisement